Hur Justera Idle på en 1985 Honda Goldwing Aspencade

Honda Goldwing Aspencade är känd som en av de gjorda mest bekväma och kraftfulla motorcyklar. På grund av sitt upprätta, sträckte ut sittplatsen och stora pålitliga motorn under sätet har Goldwing blivit en favorit bland motorväg ryttare, tourers motorcykel och pendlare och entusiaster av alla slag. Dock är vissa grundläggande underhåll som krävs på Goldwing, liksom alla motorcyklar, såsom tomgångsskruven justering. Håll din Honda Goldwing kör bra genom att justera tomgång på cykeln hemma. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ställ din Goldwing Aspencade på centralstödet, lägg växeln i friläge och starta cykeln. Låt motorcykeln på tomgång i 10 till 15 minuter så att den värms upp till arbetstemperatur. Tomgångsskruv justeringen att bli felaktig på annat sätt.
2

Titta på den högra sidan av motorcykeln medan den värms upp. Nära den bakre bromshandtaget bör du se ett rör som går från tanken till förgasaren. Något längre mot mitten av cykeln, i närheten av förgasaren inlopp, finns en försänkt skruv. Detta är den inaktiv justeringsskruven.
3

Titta på varvräknaren medan cykeln går på tomgång och noterar den hastighet vid vilken motorn är igång. De flesta Goldwings bör ha en tomgång mellan 950 och 1200 rpm.
4

Använd en skruvmejsel för att vrida tomgångsskruven medurs om Goldwing körs med för låg tomgång (under 950 rpm) tills varvräknare läser inom det rekommenderade intervallet.
5

Vrid tomgångsskruven moturs om Goldwing körs med för hög tomgång (över 1200 rpm) tills varvräknaren läser inom det rekommenderade intervallet.

6

Ta cykeln för en kort provtur. Var uppmärksam på hur motorcykeln beter sig när stopp och start från stillastående. När du kommer tillbaka, göra nödvändiga slutliga justeringarna tomgångsskruven. Beroende på höjden, kan cykeln tomgång bäst närmare botten av 950-1,200 varvtalsområdet, eller närmare toppen. Lyssna på pop och fräser ur motorn för att avgöra vilken hastighet det bäst för din cykel på din höjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123884.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.