B20 Vs. B20 Vtec

På grund av sin högvarviga prestanda, Hondas talrika VTEC-utrustade motorer är en gemensam plattform för entusiaster tuner bil. Den B20 motor, som finns i vissa äldre modeller av Honda Prelude och CR-V, inte har en VTEC-system. Av denna anledning vissa mottagare väljer att para en VTEC utrustat topplocket till tvåliters B20 motorblocket. Denna hybrid motorn vanligen kallad B20 VTEC. Den funktion cylinderhuvuden

En förbränningsmotor har två huvuddelar: cylindertoppen och motorblocket. Det är funktionen hos cylinderhuvudet för att mata luft och bränsle in i kolven cylinderraderna, som ligger i motorblocket. För att åstadkomma detta, kamaxlar som presenterar elliptiska lober roterar ständigt i topplocket. Varje roterande lob öppnar momentant en ventil, som låter luft och bränsle i kolven cylindern, där den förbränns. Addera Honda VTEC

VTEC kamaxlarna har två olika- medelstora lober för varje ventil. Vid låga varvtal värden, är de mindre lober kamaxeln används för att öppna de flaskventiler. När motorn revved förbi en viss rpm värde, manövrerar kamaxeln till de större lober. Dessa större lober öppna ventilerna vidare, tillåter en större mängd luft och bränsle in i cylindrarna. Detta gör att VTEC motorn att vara både ekonomiskt vid låga varvtal värden och högpresterande med full gas.
B20

två liter, Honda B20 Motorn har en högre deplacement än sina B-serien VTEC motsvarigheter, B16 och B18. Detta är att producera större mängd nedre änden vridmoment som behövs för att påskynda tyngre fordon såsom Honda CR-V. Däremot presenterar B20 motorn ett lägre varvtal redline och mindre top-end hästkrafter än sina VTEC motsvarigheter.
B20 VTEC Hybrid

att dra fördel av den högre deplacement hittats i B20 motor, vissa entusiaster ändra en VTEC cylinderhuvud från B16 eller B18-motorn som skall installeras på B20 motorblocket. Detta skapar en motor som ger vridmoment vid låga varvtal nytta av B20, samtidigt kunna rev till högre varvtalsvärden och generera top-end hästkrafter finns i Hondas VTEC motorer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92366.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.