Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man tar bort rostiga bultar

En rostig bult som har fastnat kan vända vad som var tänkt att vara en enkel och snabb jobb i en lång och frustrerande upplevelse som du inte kan gå vidare tills du kan ta bort det. Helt enkelt vrida hårdare och hårdare på skiftnyckel är oftast inte den lösningen, och detta tillvägagångssätt ofta vindar upp med en strippad huvudet på bulten eller några trasiga knogar för dig. Saker du behöver
Penetrantprovning
borrmaskin och bits
ventil slippasta
Ratchet skiftnyckel (lång) katalog Hylsnyckelsats
Hammer
Cigar belysning fackla

Visa mer instruktioner
1

Applicera en generös mängd penetrantprovas för utsatta gängorna på bulten och det område där gängorna på bulten in i ytan som den är fäst.
Sida 2

Låt penetranten suga in och arbeta på rost i 15 minuter innan du försöker ta bort bulten. Tillämpa massor av penetrerande och ge det tid att arbeta är viktigt att få en rostig bult ut. Ha tålamod och vänta ännu längre än 15 minuter om det behövs.
3

Sätt lämplig storlek hylsa på bulten och sedan slå sockeln ordentligt med en hammare ett par gånger. Denna chock kommer ofta skaka bulten loss ur greppet från rost och gör att du kan ta bort det.
4

Använd en cigarr ficklampa för att värma upp materialet där kolven har fastnat. Applicera värme till materialet och inte på bulten, eftersom du vill att materialet att expandera och därmed släppa "greppet" det har på gängorna på bulten.
5

Bifoga en lång spärrnyckel till uttaget på bulten. Ju längre nyckel, desto mer inflytande har du och desto mer kraft du kan generera för att vrida bulten.
6

Ge bulten medurs sväng först, innan du försöker lossa den genom att vrida den moturs . Bulten kommer ofta gå lättare i denna riktning, lossa rost och även gör att du kan få lite fart för att gå tillbaka den andra riktningen med bulten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98400.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.