Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad var skillnaden mellan Ford Model T och modell B?

Ford Motor Company är en amerikansk biltillverkare första grundades av Henry Ford 1903 med kapital från vänner och grannar. Mellan 1903 och 1932 Ford Motor Company släppt en serie fordon, när de ges en sekventiell alfabetiska brev beteckning, från Model A till modell T. Även Model B inte är lika välkänt som det är mer populärt kusin, T-Forden, det är ett exempel på en tidig Ford "alfabet" bil. Inledning

andra fordon som Ford Motor Company producerade, Model B, infördes 1904. Ford producerade 1865 Model B under det första året av produktionen. Den modell T introducerades först i oktober 1908 och var den enda bilen som erbjuds av Ford 1909. Under det första året av produktionen, tillverkade Ford 17,771 Model Ts.
Production Run

Modell B: s produktion liv kort jämfördes med modell T. Det var först tillverkades 1904-1906, då den ersattes av lägre kvalitet Model K. I 1932 introducerade Ford en uppdaterad version av modell B som tillverkades fram till 1935. T-Forden tillverkades oavbrutet från introduktionen fram till 1927. År 1915 firade Ford tillverkningen av det miljonte Forden
Marketing

Ford Model B var utformad som en high-end, lyx Touring Car. Det presenterade plats för fyra passagerare och hade en trä och mässing accent kroppen. Model B var en dyr bil, säljer för $ 2000 när de införs. Model T var pålitlig, hållbar och prisvärd. Med en initial kostnad på endast $ 850, var den modell T är en av de första riktigt prisvärda bilar, bidrar till dess popularitet.
Produktion Detaljer

Ford Model B lidit från en ganska kort produktionscykel, och den enda utvecklingen av fordonet kom under sin återutgivning 1932. Den ursprungliga 1904 Modell B hade en fyrcylindrig motor inline bensin som producerade 24 hästkrafter. Den uppdaterade Modell B hade två versioner, en grundläggande fyrcylindrig modell som hade en uppdaterad motor från den nyligen återutgivna modell A, samt en version med en mer kraftfull åtta-cylindrig motor som erbjöd 65 hästkrafter. Model T fick mycket få förändringar under loppet av sin produktion springa. Det fick elektriskt ljus 1915, en svart, snarare än mässing, radiator skal 1916 och en elektrisk startmotor 1919. Början i 1919, började Model T för att se en rad uppdateringar och omkonstruktion, både mekaniskt och visuellt. Modell Ts gjorde innan 1919 kallas veteranbilar, medan de som tillverkats efter 1919 kallas vintage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98591.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.