Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

I specifikationerna för en 1948 Willys Jeep

Den Willys företaget skapat Jeep för arméns användning i andra världskriget, och senare insåg att det skulle bli ett bra verktyg för allmänheten. Så tidigt som 1942 började företaget att göra fordonet tillgängligt för konsumenten. Vid 1948 fanns det en 2T och en 4T modell Jeepster tillgängliga från Willys företaget. De delade samma chassi som Jeep Kombi. Kraftöverföring

Jeep hade en 134,2-kubiktum, fyrcylindrig, L-head motor som lägger ut 63 hästkrafter. Den hade 106 fot av vridmoment, och använde mekaniska ventillyftare och hade tre huvudlager. Den använde en en-FAT förgasare. Den borrning och slaglängd på motorn var 3 1/8 och 4 3/8 inches.

1948 Jeepster hade en manuell treväxlad växellåda och bakhjulsdrift. Fronten hade oberoende skruvfjädrar och bak hade långa bladfjädrar. Fordonet hade deltid fyrhjulsdrift som måste manuellt påslagen. Addera Mått

1948 modellen hade några alternativ som tillverkaren försökt att hålla det enkelt som möjligt och ändå ge vad uppgick till första terrängfordon. De Jeepar säljs till allmänheten efter kriget var mycket lika de som soldaterna hade använt under kriget.

Willys Jeep var 123 inches lång, 57,125 inches bred och 64 inches tall. Den hade en markfrigång på åtta inches. Hjulbasen var 80 inches och hade en vändcirkel med 36 meter.

Fordonet hade en tjänstevikt på 2136 £., Och en grov volymvikt £ 3501. och en nyttolast på 1365 £ ..

Jeep hade en 15-liters tank, använde 4 qts. av olja, 11 qts. av kylvätska, 2 poäng. av differentierad vätska och 1,5 pts. av transmissionsolja.
Prestanda

hastighet var inte så mycket av oro som var robusthet och förmåga att hantera alla terränger. Jeep hade en topphastighet på 65 miles per timme. Det tog Jeep 25 sekunder för att komma till 60 miles per timme. Men Jeep skulle gå någonstans, och då skiftade i fyra-wheel-drive, var det en stor off road fordon.
P Det genomsnitt ungefär 11 miles per gallon gas. En Willys Jeep såldes ny för $ 1760. De tidiga modellerna kallas CJ-2 och CJ-3 som Willys utvecklade fordon för kommersiellt bruk.

Ford också gjort Jeepar under kriget, men det var flera år innan Ford kom in i off-road marknaden.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98497.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.