Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Däckmontering handverktyg

Montering ett däck kan känna sig som en av dessa brain-teaser pussel - till synes omöjliga, men du vet att andra har gjort det med framgång. Utmaningen ligger i att passera en mindre cirkel (däcket) över en större diameter (hjulets fälg). Några enkla handverktyg som gör uppgiften mycket enklare, förutsatt att du följer lämpliga säkerhetsåtgärder. Dunlop Tires varnar montera ett däck felaktigt dimensionerad med en kant, säger inte att överstiga 40 psi tryck när "sittplatser" däckets vulst på en fälg med en kompressor. Tire Iron

långa handtag och tillplattad eller sked-formade änden av ett däck järn gör processen kort med nyfikna en pärla över och runt kanten av ett hjul. Använda två däck järn tillsammans gör att du kan arbeta pärlan runt kanten genom att hålla kulan på plats med ett strykjärn på ett ställe på pärlan samtidigt utnyttja ett kommande avsnitt över kanten. Upprepa tills pärlan är helt inne i fälgen.
Vice Grips

vice grepp fungerar som andra, tredje eller fjärde hand för att hjälpa till att hålla kulan på plats när du bänder det över kanten. För att illustrera denna process, tänk på en fontän dricka kopp från en snabbmatsrestaurang. De flesta människor utöva påtryckningar på ena sidan av locket först och sedan arbeta sig runt kanten, trycker på locket tills det snäpper på plats. Likaså, trycker du på däcket runt hjulet, arbetar pärlan under kanten. Vice grepp ger dig möjlighet att tillämpa och upprätthålla trycket på områden i pärlan redan i fälgen.
Gummiklubba

En solid duns på sidovägg däck på rätt plats kan ge det tryck som behövs för att driva en sista biten av pärlan över kanten. Du kan också använda en gummiklubba för att försiktigt tvinga däck järn i en fast tätning när du tar bort en gammal eller punktering. Fördelen med en gummiklubba är att man inte riskerar att buckla eller repa hjulet om du missar.
Valve Tool
p Om du även behöver byta ventilen stem - gummi förlängning genom vilken däcket blåser - använd en ventil verktyg för att hjälpa till med att dra den nya stammen i uttaget. Medan ventil verktyg finns i flera stilar, de tjänar allt detta grundläggande funktion genom att skruva på gängorna av ventilskaftet för att hjälpa till att dra stammen på plats.
Liten borste
< p> En liten pensel eller tråckla borste fungerar för att tillämpa en specialiserad smörjmedel runt däckets vulst, som hjälper den glida över kanten och skapar en lufttät tätning vid uppblåsning. Diskmedel fungerar som ett billigt alternativ glidmedel.
Lufttrycksmätare

När du är äntligen redo att pumpa däcket, har framgångsrikt sitter pärlan till kanten, kolla däckets lufttrycket regelbundet med en lufttrycksmätare att förhindra över-inflation. Följ de högsta tillåtna tryck riktlinjer gjutna på däcksidan nära pärlan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70793.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.