235/75/16 Vs. 245/70/16 Däckstorlek

Stå bredvid räknaren på något däck återförsäljare för en stund, och oddsen är att du kommer att få höra dessa ord mer än någon annan: "Det är nästan samma ... kommer den att passa "Svaret är att, ja, självklart det ska passa, allt är möjligt med en TIG svetsare och en Sawzall. Så, är den verkliga frågan "Kommer det att fungera för min bil, och kommer den att passa utan krångel?" Tire Code Basics

För vanliga koder som används i USA och Nordamerika, däck koder läser generellt "P235/75R16" och bryta ned så här: P - 235 - /- 75 - R - 16. Den första bokstaven anger detta som en personbil-bildäck, det tresiffriga numret som följer berättar däckets slitbana bredd i millimeter. Ett snedstreck-märket skiljer detta nummer från bildförhållandet, vilket är däckets sidovägg höjd uttryckt i procent av slitbanebredden. Följande "R" betyder att den är en radial, och 16 markerar detta som ett däck avsett för en 16-tums fälg.
Fysiska mått

Några grundläggande matte kan du avgöra däckens fysiska dimensioner. Först, dividera 235 med 25,4 för att omvandla slitbanebredden till inches, sedan multiplicera det med bildförhållandet i procent - eller 0,75 - att bestämma däcksidan höjden. Multiplicera däcksidan höjden med två - det finns en övre och en nedre sidovägg - och tillsätt fälgdiameter, och du har det övergripande däckets diameter. De P235/75R16 åtgärderna 9.25 inches bred, har en 6,93-tums sidovägg och en total diameter av 29,87 inches. De P245/70R16 åtgärderna 9.65 inches bred, har en 6,75-tums sidovägg och en total diameter på 29.50 inches.
Applications

tittar på siffrorna ovan , kan du se att P245/70R16 s slitbana är 0,40-tums - nästan en halv tum - bredare, och dess sidoväggar är ungefär 0,20 tum kortare. Detta är förmodligen en mer resultatinriktad däck än högre och smalare P235/70R16, men dess ganska hög total diameter markerar det som mer lämpade att använda på en liten SUV eller crossover än en bil. Vi säger "små" SUV eftersom större stadsjeepar brukar använda LT eller "lätt lastbil" klassade däck, i avsaknad av ett prefix, kan du förvänta dig att däcket uppfyller bilen, inte lätt lastbil, standarder. Den P245: s kortare sidoväggen kommer flex mindre för snabbare hantering respons, och ytterligare gummit bör ge dig lite mer kurvtagning grepp.
Fitment och Hantering

Du kommer inte stöter på alltför många problem bytt till P235 till P245 på en fälg avsedd för P235. Däckets sidovägg flex gör för lite svängrum i fråga om montering, kan du oftast gå omkring en tum större och upp till 0,50-tums skinner beroende på däcksidan höjden. Så kommer P235 att arbeta på en fälg avsedd för en P245, men bara. I denna ansökan, är den P245 något högre slitbanan-till-fälg-bredd-förhållande och kortare sidoväggen ska ge mer precisa styrreaktioner med en ganska förutsägbar och linjär breakaway vid däckets cornering gränser. Den P235 på en P245 fälg, men kommer antagligen reagera långsammare och bryta bort som glas vid gränsen.
Hastighetsmätare, acceleration och datorstyrning
p Det bör vara lite till någon förändring av hastighetsmätare läsning, det kan läsa så mycket som 1 mph låg med kortare P245s på en 80 mph hastigheten. Den P245 är 1,3 procent mindre omkrets kommer släppa din effektiva utväxling med samma belopp, vilket du kan känna som en liten bula i acceleration utanför linjen. Om du är "häpnadsväckande" däcken genom att installera P245s på ryggen och P235s på framsidan - eller tvärtom - så kan du uppleva en viss fel med låsningsfria bromsar, all-wheel-drive, antispinn och stabilitet styrsystem. Beroende på precisionen av systemet, en 1,3 procent skillnad i front-till-bakhjulets hastighet kan vara tillräckligt för att förvirra den dator och orsaka de system att handla upp. Ändra däckstorlekar kan också upphäva bilens garanti.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98357.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.