Snökedja Typer

Folk som kör i snö har tre grundläggande mönster snökedja att välja bland. Varje design ger samma resultat - ökad dragkraft på isiga körning ytor - i varierande grad. Kedjor kan bestå av traditionella länkkedjor eller sladd kedjor som antingen bildar en diamant form på slitbanan eller sträcka horisontellt över det. Diamant Ringar

Som namnet antyder, diamant kedjor skapar ett rutmönster över däckets slitbana när den installeras. Detta mönster ger mer dragkraft för däcket, eftersom det täcker mer av ytan av däcket än andra stilar. Diamond kedjor vanligtvis görs av länk stål legerat kedjor och är den dyraste stil jämfört med andra stilar.
Kabelkedjor

kabelkedjor består av en serie av stål sladdar som vågrätt eller diagonalt över ytan av däcket. Linorna är omfattade av en serie stålvalsar som bidrar till att skapa mer dragkraft när de kontaktar den isiga ytan. Kabeln kedjorna är inte så skrymmande som traditionella länkkedjor, så att de erbjuder relativt sett mindre dragkraft än länkkedjor. Men de är också tystare och ger en jämnare gång.
Link Cable Chain

standardlänkanslutningen snökedja är en serie länkkedjor som vågrätt eller diagonalt över däckets yta. Eftersom dessa kedjor har färre totalt antal länkar, de väger mindre än diamant kedjor.
Emergency Kedjor

Emergency kedjor är horisontella länkkedjor som består av bara två horisontella kedjor. De är utformade för att snabbt fästas på däcket ifall du fastnar i lera eller snö och behöver extra kortsiktig dragkraft. De är inte utformade för att användas vid höga hastigheter eller över långa avstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98170.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.