DIY: Wheel Refinishing

Däck på ett fordon består av fälgar och däck. En majoritet av fälgar på marknaden är stålfälgar utjämnade med en navkapsel. Vissa optioner och eftermarknaden alternativ erbjuder aluminiumfälgar klar med krom eller färg. Ändra dina fälgar att vara mer visuellt tilltalande kräver lackering hjulet. Du kan polera en metall till en hög glans eller jämna ut ytan att tillämpa krom eller färgad färg. Processen kräver slipning och polering av ytan. Saker du behöver
50-grit metall sandpapper
120-grit metall sandpapper
220-grit metall sandpapper
Fin-grit stålull
polermedel
Random-orbit sander
Måla
Tätningsmedel
Rag
Visa fler instruktioner
1

placera hjulen på en plan yta.
2

Slipa yta med 50-grit metall sandpapper för att avlägsna eventuella befintliga ytskikt. Du kommer att få sand i hörnen och inneslutna områden för hand, men du kan använda ett slumpmässigt omloppsbana slipmaskin för plattare och bredare områden. Fortsätt tills hela ytan är rengjord någon finish och är slät. Upprepa med 120-grit sandpapper och sedan 220-grit sandpapper till fullo släta ytan.
3

Applicera en slipande polermedel och gnugga ytan med fin-grit stålull. Du kan fästa stålull till ett roterande verktyg som slipmaskinen för att påskynda processen. Den stålull och föreningen är konstruerade att föra ut den glans av metall. Upprepa processen med en mjuk trasa tills metallen är slät och blank. Hoppa över detta steg om du tänker måla ytan.
4

Måla ytan med krom eller färgad färg. Sprayburkar är idealiska för målning fälgar. Färgen appliceras med hjälp av långsamma, även stroke med den kan hållas approximativt 6 till 8 inches från ytan av fälgen. Undvik droppar genom att applicera flera tunna lager tills önskad färg eller yta uppnås. Hoppa över detta steg om du vill att fälgen att bara ha ett polerat utseende.
5

Applicera en tydlig tätningsmedel på ytan av fälgen. Tätningsmedel, eller klarlack, finns i sprayburkar. Använd samma förfarande som Steg 4 att tillämpa tätningsmedel. Flera skikt kommer bättre skydda den underliggande färgen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98261.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.