Skillnad mellan Touring & Däck Prestanda

Om det är en truism i dagens bil gemenskap, det är att alla tror att de behöver en race däck. Även riktiga prestanda däck kan verkligen göra eller bromsa en bil dynamiskt, de saknar mycket av den komfort och livslängd av en touringdäck. Historia

Före 1980-talet, var den enda skillnaden mellan en prestation däck och en standard storlek. Efter Goodyear introducerade sitt däck Gatorback touring, marknaden exploderade i prestanda och semi-performance "touring" designer däck.
Slitbana

Eftersom mer gummi på vägen betyder mer grepp, prestanda däck tenderar att ha betydligt färre vatten lameller än touring däck. Även om detta är bra på torr asfalt, kommer touring däck trumf alltid när det gäller våt-väghållning.
Sammansatta

Performance däck använder en mycket mjukare gummiblandning än touring däcken. Även om dessa föreningar gör stick bättre, bär de också ut mycket snabbare.
Hastighet

prestanda däck nästan alltid har en mycket högre hastigheter än touring däck, på grund av deras däckmönstret och intern reinforcment konfiguration.
All Terrain

Touring däck är mycket bättre i snö och lera, eftersom de sätter mer press per kvadrattum på slitbanan. Detta gör att däcket "gräva i" bättre, och att kasta lera eller snö effektivare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98060.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.