Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man lyfter en motorcykel med en Jack

Så du har bestämt att du skulle vilja göra underhåll på din motorcykel själv. Det är bra, men om din cykel inte har en center stativ, har du inget annat val än att hissa den på en domkraft (kallas ibland en hiss) för att arbeta med det. Om du arbetar på framhjulet, men du vill att jack din cykel upp oavsett om du har en centralstödet. Med lite vägledning och rätt verktyg, kommer du att vara plågsam bort på din cykel på nolltid. Saker du behöver: Din cykel butik manuell
Motorcykel pallbockar lämpligt att din cykel (se Resurser)
Visa fler instruktioner
1 p Om du inte är redan är bekant med undersidan av din cykel, bekanta dig med det. Använd din cykel butik handbok för att hjälpa dig att identifiera de bästa och mest stödjande ställen som man kan lyfta din cykel med hjälp av en domkraft. Om du har en kryssare, har du fördelen av rambalkar. Dessa kommer att göra hissa upp den med en domkraft och montera den på pallbockar för arbete mycket lättare. Om du har en sport cykel, leta efter din ram skjutreglage.
2 p Om din cykel har ett centrum stativ, använd den. Detta kommer att hjälpa till att placera din cykel så att runka upp det kommer att gå så smidigt som möjligt. Flytta till steg 4 om så är fallet.
3 p Om du bara har ett sidostöd, använd ett extra block av trä eller något liknande under sidostödet innan du lägger ner. Du vill att din cykel ska stå och stödjas så rak och upprätt som möjligt när du monterar domkraften undertill. Om du har en vän hjälpa dig, har står dem framför din cykel, gränsöverskridande din framhjulet med benen. Bakifrån, hjälpa dem att styra cykeln till ett upprätt läge, vilket gör att din vän griper Bromshandtag tätt. När cykeln är rakt upp i luften och den och din vän är balanserade säkert vidare till steg 4.
4

Kontrollera motorcykelns pallbockar finns i närheten och klar att använda.

5

Placera försiktigt din jack på den plats du har bestämt är bäst att lyfta din cykel. Lyft långsamt och jämnt, och inte vara rädd för att sänka den och börja om igen om du känner dig osäker på någon punkt. Det är bättre att ta din tid och göra det rätt än att dumpa din cykel på ditt garage golvet eller skada dig själv.
6

När du har fått cykeln ordentligt och säkert kapade upp, följ anvisningarna på Motorcykelns pallbockar för att montera dem under cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135183.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.