Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Varför kallas de fossila bränslen?

Fossila bränslen började som växter och djur för miljontals år sedan. Det finns tre huvudsakliga typer av fossila bränslen som används idag: råolja, kol och naturgas. De kallas fossila bränslen eftersom djur-och växtrester har förvandlats genom åren till vad vi använder idag. Råolja

Olja bildas av olika typer av plankton som levde 300 miljoner år sedan. Eftersom plankton dog och började förfalla, förändrat jordens landmassor, som bildar nya tryckpunkter och begrava ruttnande växter. Trycket från de nybildade landmassor pressas och värms resterna, likvidera det över tid, lämnar olja. Människor har använt olja som bränsle för mer än 6000 år.
Coal

Kol liknar olja i hur det bildas. En av de viktigaste skillnaderna är fuktinnehåll. Fukten krossas ut ur de nedbrutna växter som gör upp kol. Det finns flera steg till skapandet av kol. Det första steget är torv, som är ruttnande växtmaterial. Nästa steg är brunkol, som ser ut som en brunaktig rock och kan inte användas för värme. Då subbituminös bildar, i detta skede mycket lite växtmaterial är igenkännbar. Slutligen, det förvandlas till kol. Kol skapas mycket snabbare än olja.
Naturgas

Naturgas bildar djupare i jordskorpan än råolja. Naturgas bildas av högre värme närmare jordens kärna. Metan är den viktigaste gasen i naturgas. Metan skapas också genom metanogener som omvandlar organiskt material. Metanogener ens existerar hos människor. Tyvärr är de flesta metangas som produceras i denna fråga förloras till atmosfären.
Fördelar

Fördelarna för fossila bränslen är uppenbar varje dag. Fossila bränslen ger elektricitet, bilar bränsle, laga mat och värma vatten. Fossila bränslen är också en källa för andra saker såsom plast och kläder.
Limited

Fossila bränslen är en ändlig resurs. En dag fossila bränslen kommer att vara borta och om vi inte har gjort förberedelser för en alternativ energikälla, kommer den mänskliga rasen vara i en massa problem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135349.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.