Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kör en manuell skift bil för bästa körsträcka

Oförutsägbar gaspriserna, miljö, nationell säkerhet, ditt bankkonto, alla av dessa ger bra anledningar att vilja förbättra bilens bränsleekonomi. Om du ska köra en bil med manuell-shift växellåda, då är du redan på väg till bättre gas körsträcka, som stick-skift bilar tenderar att uppnå bättre körsträcka än deras automatiska motsvarigheter. Men dina gasbesparingar behöver inte sluta med att bara äga och köra en manuell bil. Det finns sätt du kan ta ditt fordons bränsleeffektivitet till en helt ny nivå. Instruktioner
1

Shift in högsta växeln så fort som möjligt när du accelererar. Till exempel, när sammanslagning på motorvägen eller dra ut ur en stoppskylt, gå från första eller andra växeln upp till fjärde eller femte på kortast tid utan att motorn stannar (eftersom din motor kommer att köras vid högre varvtal i lägre växlar , denna teknik kommer att öka bilens gas körsträcka).
2

Använd din överväxel när du kör din stick-skift på motorvägen. Om din bil inte har en växel betecknas som överväxel, använd så höga växlar istället. Återigen, ger detta din motor att köra på lägre varvtal och för att spara gas. Använd farthållare också, i syfte att begränsa bilens hastighet (och därmed motorns varvtal).
3

Använd kopplingen och "neutralt" läge till din fördel. Till exempel, tryck ner kopplingen och lägger i neutral till kusten till ett stopp. Naturligtvis, för att göra detta på rätt sätt, måste du förutse dina stopp. Tänk framåt och flytta till neutral så snart som möjligt. Också, på långa sträckor av downhill körning, kan du växla till friläge och låta din manual bil till kusten. När du är redo att flytta tillbaka i växel, men se till att du träffar en hög växel först och sedan nedväxling, om det behövs.
4

Kör din stick-skift bil under 60 miles per timme när du kan. Även om din stick-skift bil är en sportbil eller klassisk muskelbil, måste du motstå frestelsen att skynda. Ju snabbare du kör, desto större arbetsbörda du placerar på din motor. Den ökade arbetsbelastningen översätter till en förlust i gas körsträcka. Vart femte miles per timme än 60mph kommer att minska din gas körsträcka och lägga till så mycket som 24 cent per gallon bensin, enligt US Department of Energy.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135335.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.