Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Måste jag bränna Premium bränsle i en Toyota Sienna?

Toyota rekommenderar premium bränsle för Sienna. Medan ibland med lägre-oktanig bensin kan spara pengar, det sänker prestanda och kan orsaka allvarliga långsiktiga motorskador som inte täcks av garantin. Det är bäst att följa tillverkarens råd för det mesta. Premium Fuel

Toyota rekommenderar premium bränsle för att öka hästkrafter och prestanda. Toyota Sienna motor är optimerad för bensin med oktantalen 91 eller 92. Denna oktan krav bestäms av motorns kompression och bilens behov prestanda.
Risker
p Om du använder lägre-oktanig bensin, riskerar du att skada din motorn på grund av detonation (felaktigt bränsle tändning), vilket leder till kolv och ventil skador. Denna skada skulle sannolikt inte att omfattas av din Toyota Sienna garanti. Skadan är strukturell till ringar och kolvar och kräver en motorrenovering att reparera. Med detta sagt, du är mer benägna att drabbas av minskad prestanda snarare än att faktiskt se över motorn.
Tidsplan

Använda lägre oktan bränsle ibland är osannolikt att orsaka några kortsiktiga stora skador om du hör motorn knackar under körning. Använda en mid-grade oktan på 88-90 snarare än vanlig (87), ger dig den bästa möjligheten att undvika knackning. Eventuella skador från lägre kvalitet bränslen skulle bara utvecklas på lång sikt. Addera Missuppfattningar

Du inte kan faktiskt spara pengar genom att byta till lägre-oktanig bensin. Detta beror på att gas körsträcka kan minskas från lägre prestanda, uppvägde lägre priset på bränsle. Du bör experimentera genom att spåra dina miles per gallon för flera tankar fulla av gas genom att använda bidraget för några påfyllningar och en mid-grade för andra.
Tidsplan

En övervägande med allt fordonsindustrin vård är tidsram. Ju längre du tänker behålla din bil, desto bättre vård du bör ta. Den typ av bränsle du köper faller in i denna kategori av beslut. "Fusk" med lägre oktantal bränslen är osannolikt att skada en ny Sienna på kort sikt. Generellt följer sunt förnuft. Om din motor knackar, behöver den mer oktan. Om den inte gör det, kan blanda i några lägre oktan tankar vara fina.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135064.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.