Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man tar bort rester Gas Tank

Oavsett om du köper en begagnad bil, eller starta en bil som har suttit en stund, kunde bensintanken alltid använda en grundlig rengöring. Resttillväxt i bensintanken är ganska normalt och kan påverka efiiciency av fordonet, samt vara en möjlig fara. Rengöring rester bensintank är inte en svår process, men tar tid mellan stegen, så tillåter gott om tid att slutföra detta projekt. Var försiktig när du arbetar med bensintanken för att undvika skada. Saker du behöver
Tom skopa eller hink
diskmedel
Hårtork
Silvertejp
Fuel renare eller saltsyra
Slang
Visa fler instruktioner

1

bort bensintanken från fordonet. Kontakta din bils tillverkaren eller bruksanvisning för detaljerad beskrivning på vad som är fäst på bensintanken och hur du tar bort det.
2

Töm eventuella kvarvarande gas ur din tank. Mycket av återstoden kommer att komma ut med den första tömning av tanken. Dumpa innehållet i en tom hink eller hink att avyttra senare.
3

Lägg diskmedel till tanken och spraya ordentligt med en vattenslang på den högsta, eller starkaste sprayen inställning. Denna spray kommer att tvinga någon rest som har fastnat i tanken, och tvålen kommer att ge dig en renare tank totalt. Töm eventuellt kvarvarande vatten och rest in i skopan.
4

Torka insidan av din tank ordentligt. Detta kan göras genom att peka en hårtork i en öppning tills det är torrt, eller så kan du vänta 24 timmar för att låta den lufttorka.
5

Tape eventuella anslutning hål på din tank med silvertejp. Endast den huvudsakliga hålet där gasen pumpen går bör inte omfattas.
6

Häll ungefär en kopp saltsyra eller bränsle rengöringsmedel i tanken och skaka tanken. Detta kommer att hjälpa till att lossa alla rester som de tidigare stegen kvar. Den saltsyra eller bränsle renare äter också in eventuella kvarvarande rester som kan finnas kvar. Skaka för att se till att hela din tank är mättad med syra eller bränsle renare. Lämna det sitter i ungefär 24 timmar.
7

tömma tankarna innehållet i hinken eller hink. Slå på slangen till den starkaste inställningen igen och slang ut på insidan.

Tillåt minst 24 timmar att torka.
8

ihop din bensintank. Följ tillverkarens instruktioner för att sätta bensintanken tillbaka till bilen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135359.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.