Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

2006 Nissan Pathfinder Bogsering Tips

Den 2006 Nissan Pathfinder kan utföra en mängd olika funktioner, inklusive släp. En trailer kan lägga betydande vikt och längd till en Pathfinder, som ger en utmaning för föraren. Om du aldrig har bogserat en släpvagn med din Pathfinder, eller även om du har bogserat en släpvagn med ett annat fordon, finns det några tips som kan bidra till att göra bogsering upplevelsen säkrare och roligare. General Driving
p Det är viktigt att komma ihåg att du inte kan köra med samma hastighet som du kan utan släp. Ju snabbare du reser medan körning med släpvagn, desto mer sannolikt att trailern är att gunga och få fordonet att tappa kontrollen. Med den ökade vikten av en släpvagn, är det viktigt att du bromsa tidigare än normalt. Var noga med att applicera måttligt tryck på bromspedalen, undvika plötslig inbromsning som kan orsaka att vagnen att rotera utom kontroll. Vid kurvtagning medan körning med släpvagn, ta vänder sig långsamt för att undvika trailern drar Pathfinder av vägen. Du bör sakta ner din Pathfinder till en god kurvtagning hastighet innan en sväng och kom ihåg att turas bredare än normalt så att släpvagnen inte träffar andra fordon, byggnader eller trottoarkanter. Kom också ihåg att med den extra vikten för släpvagnen, är fordonets acceleration begränsade, så var försiktig om passerar på landsvägen.
Parkering

Undvik parkering på en sluttande yta och lägger block bakom bakhjulen på släpvagnen och Pathfinder innan sändningen i parken. Enligt Nissan, kan sätta en Pathfinder i parken utan bilen och släpets hjul blockeras resultera i skador på transmissionen. Välj parkeringsplatser med gott om utrymme för att dra in och ut ur. Om du behöver backa in i en parkeringsplats, se till att gå långsamt. Placera en hand längst ner på ratten och gör bara små justeringar med ratten. Om möjligt, har någon som står utanför fordonet hjälpa styra dina rörelser.
Hills

För bogsering upp kullar, kom ihåg att växla transmissionen till en lägre växel för att förhindra onödiga påfrestningar till motorn. Nissan varnar vistas i ettans växel vid hastigheter över 35 miles per timme och andra växeln vid hastigheter över 58 miles per timme för att undvika skador på transmissionen. Motoröverhettning är ett bekymmer samtidigt som du drar en släpvagn upp hill, så kom ihåg att hålla ett öga på motorns temperatur mätare. Samtidigt går neråt, är det också viktigt att hålla fordonet i en lägre växel för att undvika att förlora kontrollen på grund av den extra vikten för släpvagnen. Använda en lägre växel hjälper dig också att inte använda bromsarna för mycket, eftersom det finns risk för att bromsarna överhettas och bli ineffektiva.
Överhettning
p Det är viktigt att uppmärksamma Pathfinder motortemperaturmätare medan du drar en släpvagn. Det är normalt att motorns temperatur för att vara något högre än normalt medan körning med släpvagn, men om temperaturen blir mycket hög eller fordonet plötsligt förlorar ström, dra till sidan av vägen omedelbart. Sluta inte motorn, men sätt kopplingspedalen i antingen neutral eller park. Nissan rekommenderar att stänga av luftkonditioneringen och vrida värmaren till den högsta inställningen. Tryck långsamt ner gaspedalen tills Pathfinder går på tomgång vid ca 1500 rpm tills motorns temperatur återgår till det normala.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148456.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.