Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Hur man kör en handbok på en V-dub

V-dub, dub, VW: det finns många sätt att hänvisa till en Volkswagen, oavsett om det är gammalt eller nytt. Volkswagen har blivit ett känt namn, och de bilar som företaget gör är extremt populära. Liksom de flesta fabrikat, är VWs utrustade med manuella eller automatiska växellådor. Nya Volkswagens med manuella växellådor är så lättkörd som någon annan ny bil med en manual, men äldre VWs kan erbjuda en unik uppsättning utmaningar. Instruktioner
1

klättrar in i förarsätet och se till att nödbromsen är inställd. Trampa ner kopplingen och vrida om nyckeln i tändningslåset för att starta bilen. Med kopplingen fortfarande nedtryckt mot golvet med din vänstra fot, styra växelspaken i ettans växel, vilket är över en aning åt vänster och uppåt. På de flesta VWs, vända på en liknande plats, men du måste trycka ner för att engagera det så se till att du inte trycker ner när engagerande först.
2

lossa nödbromsen. Tryck på gasen lätt med din högra fot att föra varvtal upp till ca 1500 rpm. Smidigt börja släppa kopplingen tills du känner att det hakar och bilen börjar röra sig framåt. Fortsätt att trycka på gasen när du låter kopplingen ut och bilen kommer att röra sig bort från en hållplats.
3

Accelerera tills varvtalet är på ca 3500 RPM. Släpp kopplingen och samtidigt lyfta foten från gasen. För spaken från första växeln direkt tillbaka till tvåan smidigt utan slipning växlarna. På en modern VW, kommer detta att vara en enkel process. Men för äldre VWs (Skalbaggar, Notchbacks, Ghias, etc.) att flytta kan vara lite svårare på grund av den enkla konstruktionen av växellådan. När växelspaken går neutral, stanna upp en sekund innan styra växelspaken till tvåan. Det kan hjälpa att trycka lätt på gaspedalen för att matcha varvtal. När kopplingen trycks ned, kommer de motorvarvtal falla, så att ge motorn lite gas kommer att föra RPM upp lite och göra det lättare att placera växellådan i nästa högre växel. Även om äldre VWs, är det viktigt att inte bara ramma växelspaken i växel, vilket kan skada transmissionen. Istället styra växelspaken efter hur det känns i handen. Detta kommer att bli lättare med praktiken, kom bara ihåg att behandla växellådan försiktigt och lyssna på motorn
4

uppväxling till nästa högre växel när hastigheten på bilen ökar.. När du är på hastighetsbegränsningen på vägen, lämna fordonet i en växel som kommer att optimera bränsleekonomin, eller om du är på motorvägen plats transmissionen på högsta växeln i växellådan (fjärde, femte eller sjätte).

5

Sakta ner genom att trycka på bromsen. När hastigheten sjunker, nedväxling därefter genom att lyfta foten från gasen, trycka ner kopplingen och flytta växelspaken till nästa lägre växel. På en äldre VW, kan detta ta lite finess. Genom att trycka på gasen mellan skiften för att få motorvarvtal upp lite hjälper dig nedväxling genom växlarna. När du kommer till ett stopp, lägg växellådan i neutralläge tills du börjar köra igen.
6

Placera växellådan bakåt genom att kopplingspedalen trycks och sedan flyttar växelspaken till vänster. Tryck spaken rakt nedåt och sedan framåt för att lägga i backen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147734.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.