Hur få ett körkort i Kanada

Kanadas 10 provinser och tre territorier har sina egna krav för körkort. Ansökningar beror på vilken typ av licens man behöver. Många provinser använder graderade programmet körkort för nya förare, och några variera ålderskraven för kommersiella tillståndshavare. Medan vissa utbyta giltiga licenser från andra provinser eller ut ur landet, andra kräver skriftliga och provkörningar. Förare med giltiga out-of-provins eller out-of-land licenser måste få en lokal licens, vanligtvis inom 90 dagar. För att göra det måste de lämna giltigt uppehållstillstånd. Department of Transportation provinsiella magistraten kan berätta de dokument du behöver. Saker du behöver Review, en dator Bevis på juridisk hemvist i provinceParental tillstånd om underageProof av bil insuranceYour gamla körkortet Kontant eller bekräftad check i vissa områden
Visa fler instruktioner
Process

1

Kontrollera ålderskrav. Nya drivrutiner kan vara så unga som 14 för elevens tillstånd i vissa fall. De flesta provinser kräver drivrutiner för att vara 16 för en standard license.Find ut om din provins använder två steg graderad programmet körkort. Nya förare måste passera två nivåer för att få en full licens, en process som kan ta 20 månader. Det finns tre tester - en skriftlig och två provkörningar - för att klara båda nivåerna. Varje nivå reglerar den tid föraren kan vara på väg och antalet passagerare som kan vara i sina car.New förare i GDL-programmet kan minska karenstiden genom att passera en godkänd förare-utbildning klass.
2

Kontrollera ålderskraven för yrkesförare. I större delen av Kanada, måste du vara 18 för att få en license.Those som kör lastbilar och bussar i sina jobb, eller som passagerare, är skyldiga att ta skriftliga och tester väg i de flesta fall.
3

Kontrollera om din licens är från ett land med ömsesidiga avtal med Kanada. Om så är fallet, och du har två års erfarenhet bakom ratten, kan du inte ta ett körprov. Ett skriftligt prov för att se till att du vet lokala trafik föreskrifter är required.Arrange brukar testa utnämningar och avgifter genom en länsstyrelsen kontor, på nätet eller med den professionella examinator.
4

fastställa vilken klass av licens du behöver. Provinser och territorier har flera nivåer av licenser. Alberta, till exempel, har sju. Krav som ålder varierar. Buss-och lastbilschaufförer måste vara 18 i Alberta, till exempel, medan personbilar bilförare kan tillämpas på 16.Kontrollera med Department of Transportation eller magistraten i din provins eller territorium details.An genomsnittliga körkort i Kanada är bra för sex år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145210.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.