Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Krocktest betyg för Automobiles

betyg Crash test bygger på New Car Assessment Program s (NCAP) krocktester. Fordon får ett betyg som motsvarar deras säkerhet och hur de håller upp i en krasch. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) utför tester som undersöker risken för skador i front och sida krascher samt fordonens risk för rullning. Betygen varierar från en till fem stjärnor, av fem möjliga eller säkraste betyg. Frontal Crash Test betyg

Vid bestämning frontalkrock betyg är dummies placeras i framsätet och fäst med säkerhetsbälten. Fordonet sedan kraschade in i en barriär på 35 miles per timme (mph). Denna simulerade krasch skulle vara lika med en head-on krasch vid samma hastighet. Kraften mäts i termer av inverkan på huvudet, bröstet, fötter, ben och bäcken och gett betyg baserat på risken för en allvarlig skada i huvudet eller bröstet. Allvarliga innebär att skadan är livshotande eller behöver omedelbar läkarvård. Ett femstjärnigt betyg är det säkraste rating indikerar föraren eller passageraren skulle ha 10 procent eller mindre risk för allvarliga skador vid en krock. Fyra stjärnor visar en 11 procent till 20 procent chans. Tre stjärnor betyder en 21 till 35 procents chans, två stjärnor betyder 36 to 45 procent och en stjärna, den mest osäkra betyg, visar en 46 procent eller högre risken för allvarliga skador vid en krock.
Side Crash Test betyg

testsidan krasch betyg är dummies placeras i förarsätet och den bakre förarsidan stol och fästes med säkerhetsbälte. Den sidokollision simulerar en krasch som liknar en du skulle uppleva i en korsning. En 3015-kilos barriären rör sig mot bilen vid 38,5 mph. Effekten är kraften på provdockorna 'huvud, hals, bröst och bäcken mäts och chanserna för allvarlig skada för föraren och passageraren är rankade baserat på dessa mätningar. Enligt NHSTA, sido krocktest betyg följer också ett stjärnsystem som främre krocktester, men beräknas lite annorlunda. Fem stjärnor indikerar en 5 procent eller mindre risk för allvarlig skada i en sidokollision krasch. Fyra stjärnor indikerar 6-10 procent. Vid tre stjärnor du tittar på en 11 till 20 procents chans för allvarlig skada, innebär två stjärnor en 21 till 25 procent chans och en stjärna, den mest osäkra rating, anger din chans skada att vara 26 procent eller högre.
Addera Rollover Crash Test Betyg

Rollover betyg använder ett fordon som är viktad för att motsvara den hos ett fordon innehållande fem passagerare och en full tank som drivs till simulera en förändring nödfil. Däck rörelse observeras. Om två däck stiga minst två inches från trottoaren samtidigt det anses ha spets och deponering leder till rollovers. Rollover krocktester ges också stjärnor. Istället för att mäta risken för skador, tyder de chanser bilen välter. Fem stjärnor ange fordonets har en 10 procent eller mindre risk för vältning. Fyra stjärnor: risken för vältning är 10 till 20 procent. Vid tre stjärnor risken är 20 till 30 procent, visar två stjärnor en rollover risk på 30 till 40 procent och den mest osäkra betyget en stjärna betyder att risken för överflyttning är större än 40 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144939.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.