Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur du hittar EGR-ventilen på en 2001 2,5 - liters Ford Ranger

EGR ( avgasåterföring ) ventil på 2001 Rangers motorn arbetar för att minska föroreningar som orsakar utsläpp av kväveoxider , samtidigt öka totala motorprestanda . Över tiden , kan ventilen börja korrodera , och du bör tänka på att ta bort den och ersätta den med en ny ventil . I de flesta fall , men du kan ta bort det och helt enkelt rensa bort smuts som har börjat tårta ytan av ventilen . Hursomhelst , är det första du behöver göra är att identifiera själva ventilen . Instruktioner
1

Park ditt Ranger och engagera nödbromsen . Låt motorn svalna i cirka 30 minuter , sedan gå runt till framsidan av fordonet och prop öppna huven . Koppla bort den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten säkra terminalen kabeln på plats , så att du kan koppla loss kabeln .
2

Hitta den övre insugningsröret , vilket är nära den nedre insugningsröret . Båda komponenterna är nära baksidan av motorn , närmast vindrutan .
3

Leta efter EGR-ventilen som sitter på sidan av den övre insugningsröret . Den är fäst på den andra sidan till den DPFE (olika tryck) sensor. Du kan känna igen EGR-ventilen genom den cirkulära formen på sin topp .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120255.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.