Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Anti-stöld funktioner i 2001 Ford Excursion

FBI rapporterade att 1,2 miljoner bilar stals i USA under 2001, en ökning med 5,9 procent från 2000. Stöldskydd kan vara avskräckande för bilstöld, auto vandalism och fordon inbrott. Både 2001 Ford Excursion XLT och Limited modeller levereras med två anti-stöld funktioner: nyckellösa enheter och Fords SecuriLock passivt stöldskydd system. Keyless Entry

första försvar mot stöld i 2001 Ford Excursion är fjärr keyless inresa systemet, vilka drivrutiner kan användas för att låsa och låsa upp bilen från upp till 200 meters avstånd. När den är aktiverad, förhindrar knappsatsen system för inresa på förardörren någon som inte vet behörighetskod från upplåsning av bilen.
Passiv stöldskydd

SecuriLock stöldskydd system på Ford Excursion hindrar bilen från att startas av en inkräktare som lyckas kringgå enhetens knappsats posten. SecuriLock kallas ett passivt system eftersom föraren inte behöver göra något för att aktivera den - det stöldsäkra systemet skyddar bilen automatiskt. Många biltillverkare har liknande teknik, men bara Fordprodukter bära SecuriLock varumärke.
Theft Indikator

SecuriLock stöldskydd system har två komponenter. Den första komponenten är stöld-indikatorn, som ligger på instrumentpanelen för 2001 Ford Excursion. Indikatorn är ett rött ljus som blinkar varannan sekund när tändningen är i läge "off" för att kontrollera att det SecuriLock har aktiverats. När föraren slår på tändningen, stöld lyser fast i tre sekunder för att kontrollera att systemet fungerar normalt. Addera Coded Fjärrkontroll

Den andra komponenten i anti-stöld-system på 2001 Ford Excursion är kodade nyckelbrickan. Ett datachip i fob använder radio frequency identification (RFID) teknologi för att kommunicera med stöld-indikatorn. Stölden Indikatorn tar emot en begäran om att starta bilen från den kodade fob och verifierar att begäran kom från en auktoriserad enhet. Nya 2001 Ford Excursion fordon kom med två kodade nyckelbrickor.
Felsökning

Några 2001 Utflykt ägare har haft problem med dessa stöldskydd. Stölden Indikatorn behöver en tydlig kommunikationsväg med den kodade nyckeln, och förarna har andra poster som ibland stör RFID-signalen. Förare som håller "smarta" enheter som betalning fjärrkontroller eller andra kodade nycklar på samma nyckelknippa som Excursion nyckelbrickan rekommenderas att inte låta dessa poster röra Excursion fob medan föraren startar motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120256.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.