Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Toyota 4Runner Fluid Specifikationer

I mer än 20 år har Toyota 4Runner varit en vanlig syn på USA: s motorvägar. Som med andra motorfordon, kräver 4Runner en mängd olika vätskor för att hålla den igång ordentligt. Vätskor omfattar de för vindrutan bricka, manuell växellåda, automatisk växellåda, vevhuset, kylsystem, fördelningslåda, servostyrning, bromsar och naturligtvis, bränsletanken. Bränsletank

Motorn i Toyota 4Runner är konstruerad för att köras på blyfri bensin med ett minimalt oktantal av 87, även om Toyota instruktionsboken inte avskräcka från användning av högre oktantal bränslen. Bränsletanken kapacitet 4Runner är 18,5 liter.
Brake Fluid

4Runner s bromsvätskebehållaren sitter under huven. Nivån bör alltid hållas mellan "MIN" och "MAX" linjer nivå stämplat på sidan av enheten. Toyota rekommenderar användning av DOT (Department of Transportation) typ 3 bromsvätska.
Power Steering Fluid

4Runner s servostyrning oljestickan också är placerad under huven på fordonet. Toyota rekommenderar att du endast Dexron II eller III rated styrservoolja i fordonet.
Spolarvätska

Toyota föreslår att i varmare klimat, kan vanligt kranvatten användas i vindrutan spolarvätskebehållaren. Men bolaget föreslår också att i områden där temperaturen sjunker under fryspunkten, att ägaren använder en kommersiellt tillgänglig vätska vindrutan bricka som innehåller någon typ av frostskyddsmedel.
Motorolja

4Runner vevhus och filter kräver något mindre än 6 liter motorolja för att fylla motorn till rätt nivå. Företaget rekommenderar 5W-30 vikt olja, men föreslår att i varmare klimat 10W-30 vikt är ett acceptabelt substitut.
Kylsystem

4Runner utrustad med en bakre sätesvärmare kräver ca 11 liter kylvätska. Toyota rekommenderar att du använder Toyota varumärke "Long Life" kylvätska, men också tyder på att någon etylenglykol baserad kylvätska är acceptabelt. 4Runners saknar den bakre sätesvärmare kräver ungefär en mindre quart av kylmedel, men med samma formulering.
Transmission Fluid

vätskekapacitet en 4Runner utrustad med en manuell överföringen är något mindre än 3 liter. Toyota rekommenderar att använda 75W-90 olja vikt redskap. Om en 4Runner är utrustad med en automatisk växellåda, är den vätska kapacitet cirka 2 liter. Toyota rekommenderar att använda Dexron III eller II rated transmissionsolja.
4-Wheel Drive Transfer Case

flytande kapacitet 4Runner s överföring fallet är ca 1,5 liter. Som med manuell växellåda, rekommenderar Toyota använder en växellådsolja med en SAE (Society of Automotive Engineers) rating av 75W-90.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119647.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.