Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man byter hjulbultarna på en 2000 Toyota 4runner

Skälen för byte av hjulbultar, annars känd som muttrarna, på en 2000 Toyota 4Runner kan variera från dem som avskalade eller de kommer inte längre åt på grund av skador på insidan av muttern, till trasiga eller fula hjulbultar. Oavsett anledning, så länge du kan ta bort bultarna ordentligt, kommer du att kunna ersätta dem helt. Saker du behöver
Däck propp
4-vägs rörtång
20 hjulbultar
Visa fler instruktioner
1

Stäng av 2000 Toyota 4Runner och på handbromsen så att bilen inte rör sig när du byter ut hjulbultarna. Också placera en tegelsten, logg eller annan fast däck propp bakom bakhjulen för att undvika att 4Runner rulla tillbaka. Eftersom du inte tar bort däcken från bilen, bara byta hjulbultarna, finns det ingen anledning att hissa eller lyfta fordonet.
2

Placera en av barerna för en fyrvägs lug skiftnyckel över en klack bult på ett av däcken. Vrid nyckeln åt vänster, eller moturs, tills bulten har lossnat nog att ta bort för hand. Ta inte åt bulten. Upprepa detta steg tills alla fem hjulbultar på alla fyra däcken har lossnat.
3

Skruva varje öra bult för hand och helt ta bort.
4

Put de nya hjulbultar på plats och dra dem genom att vrida höger eller medurs, tills du inte längre kan dra åt dem för hand.
5

Placera en av barerna i fyra riktningar lug skiftnyckel över en av hjulbultar och vrida rätt, eller medurs, tills du inte längre kan dra åt. Upprepa detta steg med vart och ett av de fem hjulbultar på varje av de fyra däcken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119237.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.