Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vilka är de funktioner Nissan Pathfinder torsionsstänger?

Torsionsstavar är en del av en bils fjädringssystem. Upphängningssystemet är den del av bilen som håller hjulen vidrör vägen för att säkerställa en säker och mjuk gång. Eftersom ingen väg är helt platt eller slät, är upphängningssystem placeras i bilar så att hjulen lätt anpassa sig till vägen, vilket ger en mjukare körning för passagerarna. Det finns ett antal tekniker och mönster som fungerar på liknande sätt, men inte samma, som kan göra upp ett upphängningssystem. Olika typer av fjädringssystem erbjuder olika typer av fördelar och nackdelar. Torsionsstavar

"Torsion" är en räknare som åstadkommes av en vridrörelse. Torsionsstavar finns i huvudsak fjädrar. En ände av en torsionsstav är fast, medan den andra är fri att röra sig. Den fasta änden kan inte röra sig, och när det finns en kraft som anbringas på bilen, är den lösa änden resistent mot det vridmoment som tillhandahåller den kraft som behövs för att justera hjulen så att suspensionen systemet kan fungera. Det vanligaste exemplet används för att beskriva detta är om en person skulle hålla en arm ut och någon annan försökte vrida armen från handleden. Vid något tillfälle armen skulle börja motstånd eftersom den inte längre kunde twist. Det är funktionen av torsionsstaven.
Fördelar

Fördelarna torsionsstaven är att det sparar utrymme, vilket gör att mer utrymme för andra viktiga funktioner såsom passagerare rum. En suspension som utnyttjar torsionsstavar har mindre delar än andra upphängningssystem. Också torsionsstänger är tunna och långa, till skillnad från andra fjädringssystem "delar som är skrymmande. Torsionsstavar möjliggöra mindre utrymme mellan passagerarutrymmet och hjulen. Dessutom, eftersom torsionsstänger har färre rörliga delar än andra fjädringssystem, de är mer hållbara i sin helhet och enklare att byta.
Nackdelar

Torsionsstavar ger inte differentierad motstånd som mer moderna upphängningssystem gör. De är metallstänger och ger därför jämn motstånd hela. Olika fjädringssystem är uppdelade i flera rörliga delar och kan ge mindre enhetligt motstånd. Enhetlig motstånd kan översättas till en mindre nyanserad fjädringssystem. Väglaget behandlas ganska mycket samma, och därför torsionsstänger ge ett något bumpier åktur för passagerarna. Addera Nissan Pathfinder

Inte alla Nissan Pathfinders använder torsionsstavarna . Den första generationen av Pathfinders, som löpte från 1987 till 1995, var utrustade med torsionsstavar. Efter generationer, från 1996 till idag, inte längre har torsionsstavarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118995.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.