Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Historien om Nissan Patrol 4WD

Nissan Patrol 4WD tillverkas av Japan-baserade Nissan Motors. Det är känt som den Nissan Safari i Japan men Patrol på den internationella marknaden. Importen till USA började omkring 1964. Den sport utility vehicle, som tar många funktioner från den ursprungliga Jeep, är kanske en av de mest populära stadsjeepar i länder med stora vidder av svår terräng, såsom Australien, Sydamerika och Mellanöstern. Namn Skillnader

tanke på dess utilitaristiska stil och flera användningsområden, är det inte ovanligt att Patrol ska döpas på olika marknader. I USA biltillverkaren marknadsfördes tidigt som Datsun Patrol. Den Patrol är fortfarande betraktas som Safari i Japan, trots att produktionen upphörde 2004. Det var kort marknadsförs av Ford Australien mellan 1988 och 1994 som Ford Maverick, som är kopplad till 1970-talet tvådörrars coupe med samma namn i USA. I Europa var Patrol kort omdöpt till Ebro Patrol, enligt Datsunhistory.com.
Celebrity endorsement

I början av 1960-talet, gillade cowboy skådespelare Roy Rogers Nissan Patrol så mycket att biltillverkaren erbjöd honom en Patrol 4WD, en Nissan pickup och kombi i utbyte mot hans stöd. Vid 1964, en patrull kostar ca $ 1616.
Militär tillämpning

På 1960-talet var Patrol använts som militära fordon, särskilt i Sydasien och Mellanöstern. Den Patrol var en av de primära transportfordon för den indiska armén i slutet av 1960 och 1970. Den Patrol döptes Jonga, en akronym för Jabalpur förordningen och Guncarriage församling eftersom det var monterat på Jabalpur, Indien, växt. FN-organ använder också Patrol.
Tidiga Specifikationer

Y60 Patrol tvådörrars modell producerades mellan 1960 och 1980 och satt på en mycket kort 86,6-tums hjulbas, medan G50, en större tvådörrars modell, placerades på en 98,4-tums hjulbas. En lång hjulbas version mätte 110 inches. Patrullen kom i suffletten och hardtop konfigurationer.
Ström

Vanligtvis var Patrol drivs genom slutet av 1970-talet av en 241,4-kubik-tums, in- rak sexcylindrig motor, vilket var tillräckligt med kraft för att rymma den långa hjulbasen åtta passagerare modeller. Den Y61 Patrol, som debuterade 1997, presenterade en 4,5-liters, bensindriven, in-line sexcylindrig motor och 3-liters turbodiesel. Genom 2002, var en 248-hästkrafter, 4,8-liters, rak sexcylindrig erbjuds.
21st Century Patrol

Patrol åtnjuter stor popularitet i flera Mellanöstern East länder, däribland Förenade Arabemiraten. De 2010 modellerna delar samma plattform som lyx Infiinti QX56. Den 2010 Patrol drivs av en massiv 400-hästkrafter 5,6-liters V-8, som matchas med en sju-växlad automatlåda. Utföranden är basen LE, mellanregister SE och lyx-orienterad stad Package. Den lyxiga modellen är utrustad med lädersäten som är klimat-kontrollerad och en arabisk-språk navigationssystem. Den har också en 8-tums pekskärm DVD underhållning paket, Bluetooth, nyckellös start, mittkonsol med en kylbox för drycker och en power liftgate.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118996.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.