Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1998 Ford Explorer Problem

Ford är en av de mest erkända biltillverkare i världen. Efter att ha funnits i mer än 100 år, det vet verkligen vad som krävs för att tillverka fordon som framgångsrikt. Även tekniken förbättras och fordonsindustrin blir effektivare årligen, mekaniska problem förekommer fortfarande ganska ofta. Återkallelser är vardagsmat för många modeller, som problem med reservdelar och tillbehör till ibland utgöra potentiella faror för förarna. Ibland fordon --- såsom 1998 Ford Explorer --- kräva flera återkallelser. Säten

Vissa påminner span tusentals fordon, samt flera års tillverkning. Mer än 1,500,000 Explorers --- inklusive 1998 Ford Explorers --- återkallades med en potentiellt defekt bult i baksätet. Dessa bultar, som ligger på den övre delen av baksätet, fästa mekanismen sits fåtölj och sitsen. De använda bultarna var benägna att brytas vilket kan resultera i sitsen liggande och kommer i kontakt med föremålet bakom det oavsiktligt. Faran låg i chaufförer, som kan komma tillbakalutad under körning, vilket ökar risken för en krasch.
Lås

I juni 1999 genomfördes en återkallelse utfärdas för mer än 800.000 Ford Explorers från tidigare år. Orsaken låg i huvfäste, som var utsatta för korrosion. Denna korrosion kan orsaka att spärren för att fastna i ett öppet läge. Om huvfäste fastnar i öppet läge, Styr hotet om huven flyger upp under körning är betydande.
Hastighet

År 2000 utfärdade Ford en återkallelse som inkluderade alla 1998 Ford Explorer som hade en 4.0L motor och den ursprungliga spjällhuset. Den oro var att spjällhuset innehöll ett gap mellan plattan och hålet som var för smal. Resultatet får motoravlagringar att kontakta klyftan, där de kunde sedan hårdna. Detta kan i slutändan påverka gaspedalen. Efter att motorn svalnar, kan acceleratorn kräva betydande tryck för att bryta härdningen. Detta tryck placerar föraren vid risk som en potentiell uppgång kan resultera efter brott på insättningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119110.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.