AE86 Drift Car Specs

Toyota AE86 är en lätt sport Coupe som erbjuds i Japan och USA som var en del av Toyota Corolla laguppställningen. Bilen har blivit populär i racing sporten drifting, eftersom det ger en bakhjulsdriven drivlina och ett lätt chassi som gör det möjligt att kränga runt hörn vid höga hastigheter, lättare än en tyngre bakhjulsdriven bil kan. Motor och Drivlina

AE86 Toyota kommer med en fyrcylindrig dubbla överliggande kamaxlar motor ihopkopplad med en bakhjulsdriven drivlina. Drivlinan har också en differentialbroms som ger en mekanisk form av antisladdsystem. Motorn avger 112 hästkrafter och £ 96-fot av vridmoment. En fem-växlad manuell växellåda är standard, medan en fyrväxlad automatlåda var som ett alternativ.
Utföranden

AE86 kom i ett par utföranden , var bara tre som skeppas till USA. Den japanska marknaden fick GT, GT-APEX och GTV utföranden, medan USA fick GT-modellen, kallad Corolla GT-S för den amerikanska marknaden. Ett DX och SR5 trim nivå fanns också tillgänglig under Corolla varumärket.
Tekniska specifikationer

Beroende på Corolla trim nivå och transmission, kantsten vikt den AE86 kan variera från 2,300 pounds till 2.400 pounds. Chassit i sig har en bredd av 64 inches och en höjd av 52 inches, medan längden mäter 165 inches. Hjulen som följer med AE86 beror också på bilens trim nivå. DX och SR5 modeller levereras med 13-tums hjul, medan GT-S trim nivå kommer med 14-tumshjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140081.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.