Hur man beräknar en bils Toppfart

En bils verkliga toppfarten är farligt att testa på vägen och svårt att beräkna med hjälp av teoretiska formuleringar. Medan de flesta tillverkare publicerar toppfart siffror, dessa tenderar att vara konservativ, och många bilar är i stånd att överskrida dessa offentliggjorda siffror. Många formler existerar där du kan koppla in parametrar om ditt fordon att komma fram till en teoretisk toppfart, men det underlag som krävs för dessa formler är inte alltid lätt att komma åt eller uppskatta. Dessa formler, kombinerat med den publicerade hastigheten för din bil, men kommer att ge dig en ungefärlig uppfattning om kapaciteten hos din bil. Saker du behöver
Hjulstorlek
däckbredd
däckhöjden
motorvarvtal red-line
Differential nyckeltal
bilens vikt
Luftmotståndskoefficient
Frontarea
Torque
hästkrafter
Visa fler instruktioner
1

Beräkna den röda linjen teoretisk toppfart. Flytta fordonet i den högsta växeln, kör med en konstant 1,000 rpm och registrera din hastighet. Dividera denna hastighet med 1,000 för att nå hastighet per varv på högsta växeln. Läs bilens red-line, eller maximum, rpm från instrumentpanelen, och multiplicera den siffran med den hastighet per varv du beräknat. Detta kommer att ge dig den högsta hastighet du kan uppnå om din bil faktiskt kan rev upp till redline på högsta växeln.
2

Kontrollera tillverkarens hastighetsbegränsningar. Många moderna bilar har programvara begränsar den maximala hastigheten, ofta på grund av oro för säkerheten. Kontrollera bilens instruktionsbok där sådana uttalanden som "... elektroniskt begränsad till en toppfart på ..." kan hittas. Auto tidskrifter och webbplatser testar ofta toppfart i kontrollerade miljöer och kommer att ge ytterligare ledtrådar om begränsningarna i bilen, antingen de åläggs av tillverkaren eller fordonets konstruktion. Om du inte kan hitta några sådana uppgifter, kan du anta grovt att din bil kommer att nå den teoretiska toppfart beräknats i föregående steg.
3

Mata in data i en online-formel. Om du har tillgång till viktiga tekniska uppgifter om din bil, kan du använda en formel för att uppskatta toppfart. Naturligtvis, ju mer du vet om din bil, kommer det mer exakt uppskattning vara. Försök att samla alla relevanta data såsom vikt, dimensioner däck, hästkrafter och betyg vridmoment, motståndskoefficienten och friktionstransmissioner om din bil och skriva in dem i en formel. Den resulterande topphastighet kommer att vara den bästa uppskattningen du kan komma utan att faktiskt testa bilen på en racerbana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138639.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.