2006 Acura RSX specifikation

Acura, en uppdelning av Honda Motor Company, har varit en rastplats för Hondas lyx, prestanda och nära prestanda fordon i Nordamerika sedan 1986. Den RSX, en av Acura s nära-prestanda modeller, skulle så småningom fasas ut efter 2006. 2006 års modell var inte en stor uppgradering från dess 2005 föregångare, men kom i två utföranden, basen coupe och sportigare Type-S. Så småningom skulle det ersättas av Acura TSX i Nordamerika. Motor

Motorn i RSX beror på trim nivå, även om båda motorerna bär likheter. Både coupe och Type-S sporten har 121,9-kubik-tums, straight-fyra dubbla motorer överliggande kamaxlar med fyra ventiler per cylinder för totalt 16 ventiler. Båda bilarna har även multipoint bränsleinsprutning och en borrning och stroke vardera med måtten 3,38 inches, men likheterna slutar där. Den coupe har ett kompressionsförhållande på 9.8:1, medan Type-S har ett kompressionsförhållande på 11:01. Kraften matar också variera kraftigt, med coupe motorn producerar 155 hästkrafter vid 6.500 rpm och generera 139 foot-pounds av vridmoment vid 4.000 rpm. Type-S är mer kraftfull, att sätta ut 201 hästkrafter vid 7.800 rpm och producerar 140 fyra-pounds av vridmoment vid 7.000 rpm. Addera Transmission

standardväxellåda på Coupe versionen av 2006 RSX är en fem-växlad manuell växellåda med överväxel. Men som ett alternativ, kan köparna få en RSX med en femväxlad SportShift växellåda med överväxel. SportShift är Acura manumatic transmissionssystem, vilket är en automatisk växellåda som tillåter föraren att manuellt växla om han så önskar. Type-S kom med endast en överföring alternativ, en överväxel utrustat, sexväxlad manuell växellåda.
Fjädring

2006 RSX har identisk suspension system i både coupé och Type-S, men Type-S är anpassat för en sport åktur. Framhjulen har oberoende fjäderben fjädring med spiralfjädrar, gas-trycksatta chocker och en krängningshämmare. Bakhjulen har dubbla triangellänkar suspension med spiralfjädrar, gas-trycksatta chocker och en krängningshämmare.
Styrning och bromsar

2006 RSX införlivar rack och pinion styrning i båda utföranden. Den har också samma bromssystem på båda nivåerna, med framhjulen med ventilerade skivbromsar och bakhjulen med skivbromsar. Alla fyra hjulen är utrustade med låsningsfria bromsar (ABS).
Hjul & Däck

hjul och däck på RSX varierar beroende på trim nivå. Coupe har 16-tums hjul silver legering, försedda med P205/55VR16.0BSW prestanda däck. Type-S är utrustad med 17-tums hjul silver legering, försedd med P215/45VR17.0BSW prestanda däck. Både coupe och Type-
Mått

S versioner av RSX är 172,4 inches lång, 67,9 inches bred och 54,9 inches hög, med en hjulbas på 101 inches. De är också identiska i mått på sina främre och bakre trappsteg, som båda är 59 inches, och deras 19-fots svängradie. De två bilarna skiljer sig i tjänstevikt, med coupe väger 2,734 pounds och Type-S väger 2,840 pounds.
Kapacitet och bränsle

Både Coupé och typ -S RSXs har samma mängd av lastutrymme i bålen, cirka 16 kubikfot. Med baksätena fällas, ökar denna tillgängliga utrymmet till 25.3 kubikfot. Bränsletanken rymmer 13,2 liter i båda modellerna. Den rekommenderade bränslet för Type-S är premium blyfri bensin, medan det rekommenderade bränslet för Coupe är vanlig blyfri bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138920.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.