Om Porsche 928

I 928 var en front-motorer, bakhjulsdrift driven "Grand Tourer", konstruerad och byggd av den tyska tillverkaren Porsche från 1978 till 1995. Officiellt den snabbaste bilen tillgänglig i Nordamerika under 1983, med ett rekordstort (på den tiden) toppfart på 146 miles per timme, 928 speciellt utformade för att kombinera lyx med spännande prestanda. Conception

Design av Porsche 928 inleddes i svansen slutet av 1960-talet som Ferdinand Porsche, ägare av Porsche Motor Company, blev oroad över de vikande försäljning av märkets flaggskepp, den 911. Hans känsla var att 911 hade nått toppen av sin design kapacitet och att dess dåliga försäljningsresultat antytt att det snart skulle behöva tas ur produktion, ironiskt med tanke på att 911 är fortfarande enormt populär, och är fortfarande i produktion, till detta dag. Addera Properties

Porsche vd Ernest Fuhrmann var överens med Ferdinand Porsche, och satte igång att designa en kombination av sport coupe och lyx sedan, kan drivas för långa sträckor och tidsperioder i perfekt komfort, men som fortsatte att förkroppsliga den höga prestanda och önskvärt sport stamtavla som var central för Porsches mångåriga rykte. Det 928 var att vara en naturlig förbättring på 911, vilket ansågs vara enbart en sportbil, och därför olämpliga för körsträckor.
Drive Design
< p> I stället för att hålla den berömda bakhjulsdrift och motor positionering av 911, ansågs det att kombinera bakhjulsdrift med en frontal motor skulle vara det bästa möjliga alternativet för 928. Detta berodde delvis på växande problem med utrymme och buller i 911 som Porsche ville undvika, men var också bekräftas av den rädsla som bakhjulsdrivna bilar skulle förbjudas i Nordamerika över konsumenternas farhågor för säkerheten.


motorval

Även Porsche ingenjörer ursprungligen ville passa 928 med en 5-liters, förgasare-driven V-8 motor, orsakade oro över kortsiktiga bränsle tillgänglighet och prissättning dem till ändra sina planer. I stället för den större motorn, har en 4,5-liters V-8 injektionsenhet äntligen beslutat, vilket ingenjörerna ansåg skulle ge en rimlig kompromiss mellan bränsleeffektivitet och idrottsliga prestationer. Den färdiga producerad enhet mellan 219 och 240 hästkrafter.
Debut till utsättning

928 gjorde sin debut på 1977 Geneva Motor Show och omedelbart vunnit bifall för sin komfort och makt. Det fortsatte med att vinna 1978 European Car of the Year, och är fortfarande den enda sportbil, hittills, att ha vunnit denna prestigefyllda tävling. Även om 928 utvecklat en kultstatus, var försäljningen för bilen långsamt på grund av dess relativt höga pris, och modellen upphörde slutligen 1995.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138538.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.