Vad är en Fox Body Mustang?

Ford Mustang är en av de äldsta bil modeller, med oavbruten produktion sedan mitten av 1964. Den "Fox-kroppen" Mustang tillverkades 1979-1993 och blev en omedelbar och varaktig framgång. Tidiga funktioner

Fox plattformen introducerades till Ford Fairmont 1978, och användes för ett antal andra Ford-modeller under de följande åren. Den första Mustangen att använda plattformen var 1979 versionen, som introducerade den sjätte generationen av Mustang-modeller. Den främre hjulupphängningen används modifierad MacPherson fjäderben och kombinerades med en länk och spiralfjäder fjädring bak. Den Unibody-designen presenterade en 100,4-tums hjulbas och var 179,1 inches lång.
Revideringar

Liksom många bilmodeller, Fox-kroppen Mustang genomgick ett antal revisioner under åren. Höjdpunkter från 1980-talet är införandet av en 5-växlad manuell växellåda och 5.0L V-8 High Output (HO) motor. Utsidan av bilen genomgick också olika förändringar i kroppen stil, galler design och hjulstorlek.
Fun Fact

År 1982, den särskilda service Package ( SSP) Mustang erbjöds till Kalifornien brottsbekämpningen. Denna notchback coupe presenterade en fyrväxlad växellåda och 157-hästkrafter V-8 motor. SSP kvar i produktion till 1993, och under loppet av detta decennium, används mer än 60 statliga myndigheter denna modell för brottsbekämpning eller administrativa funktioner.
Kända Ties

År 1980, för hennes 72nd födelsedag, beställde skådespelerskan Bette Davis en speciell Mustang med svart exteriör och röd inredning. Bilen, som heter "Black Beauty", såldes på auktion för välgörenhet under 2008 med ett slutligt försäljningspris på $ 55000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140060.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.