2002 Chevrolet Camaro SS specifikation

Chevrolet började producera Camaro 1967. År 2002 erbjöd Chevrolet en begränsad upplaga 35th Anniversary Package för sina Camaros, kalla det SS. Denna upplaga byggdes på specifikationerna för Z28, men var mer resultatinriktad och tillsattes, bland annat 15 extra hästkrafter. Den SS var tillgängliga som antingen en coupe eller cabriolet, men båda trim alternativ presenterade samma mekaniska specifikationer. Motor

2002 Camaro SS hade en 5,7-liters V-8 motor som hade ett hål på 3,9 inches, en stroke 3.62 inches och ett kompressionsförhållande på 10,1-till-1. Detta höga kompressionsförhållande innebar att motorn kunde använda sin makt mer effektivt och producerar 325 hästkrafter vid 5.200 rpm och 350 fot-pounds av vridmoment vid 4.000 rpm. Det kom standard med en sexväxlad manuell växellåda men hade en valfri automatisk växellåda.
Bromsar och fjädring

Camaro lekte fyra ventilerade skivbromsar och en låsningsfria bromssystemet. Den hade en oberoende fjädring Fjädringen fram med en krängningshämmare och spiralfjädrar och en stel balk bak fjädring med en krängningshämmare och spiralfjädrar.
Övriga specifikationer

Denna Camaro bedömdes att accelerera från 0 till 60 mph på 5,5 sekunder utan vridmoment styra. Dess 16,8-liters bränsletank hade en EPA beräknad bränsleförbrukning på 19 miles per gallon (mpg) i staden och 28 mpg på landsväg. Denna bränsleekonomi tillskrivs fordonets sexväxlad växellåda. SS-paketet för Camaro innefattar en huv luftinsugningssystem, 17-tums aluminiumhjul, en spoiler, högpresterande fjädring och muskulös avgaser, allt utöver vad som finns i Camaro Z28.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139097.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.