Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man installerar en moped Batteri

Det finns två typer av batterier som används på mopeder och skotrar. Den vanligaste kräver att manuellt fylld med svavelsyra batterisyra. Den mindre vanliga batteriet är ungefär som ett bilbatteri och kommer redan utrustad med syra inuti dess kammare. Oavsett vilken typ medföljer moped, är proceduren för att installera en (en gång manuellt fylld eller redan fyllda och förseglade) densamma. Saker du behöver
Moped batteri (med syra, om tillämpligt) katalog Skruvmejselsats
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Se instruktionsboken för att lokalisera lådan batteriet anläggningen. Beroende på mopeden kan batteriet anläggningen lådan placeras på golvet i enheten eller under lasten sätet.
2

Demontera fästskruvarna till batteriet håller locket sedan tar bort kåpan. Använd en Phillips skruvmejsel eller platt huvud, beroende på skruvtyp.
3

Ta ut batteriet ur förpackningen och placera den på en säker plats avskilt från mopeden. Om det är ett underhållsfritt batteri, fortsätt till steg 6. Mest moped batterier kräver att du manuellt lägga till svavelsyra till batteriet, som medföljer batteriet. Var mycket försiktig vid hantering av svavelsyra och läs alla varningar i mopedens instruktionsbok om processen.
4

Ta bort tejpen som täcker batteriet fyllningshålen. Du kommer att märka sex kamrar. De sura flaskor att fylla kamrarna är sex kamrar flaskor kopplade sekventiellt. Ta bort locket på varje flaska sedan försiktigt tippa enheten i batteriet fyllningshålen. Låt syran rinna av ordentligt i varje kammare.
5

Inspektera batteriet kammaren att säkerställa syran täcker de inre plattorna och inte överfulla. När korrekt ifyllda, placera den svarta plastkåpan batteriet håller på plats för att försegla batteriet.
6

tillbaka till batteriet håller rutan för att organisera kablarna. De flesta mopeder har trådarna redan knutna till varandra, men vissa kan kräva att du organisera dem. Om en grön tråd är närvarande, bör det bifogas den svarta minuskabeln tråd. Den röda pluskabeln tråd bör ha en mindre röd tråd med en enda säkring kapsel placeras med det (Kontrollera att säkringen är installerad inuti kapseln). Alla kablar har ögla ändar som tillåter dig att installera dem i rätt batteripolen.
7

Placera batteriet i batterifacket hålla lådan på ett sätt så att de två röda kablarna når pluspolen sida (märkt med ett plustecken på översta batteriet bostäder), och de gröna och svarta kablarna når minuspolen sidan av batteriet (märkt med ett minustecken på översta batteriet bostäder).
8 < p> Placera den fyrkantiga låsmuttern till batteripolen först. Placera respektive wireöglor till den positiva batteripolen först på toppen av torget låsmuttern. Var noga med att inte flytta muttern för långt. Om det behövs, använd en liten skruvmejsel för att justera de öljetter och kvarhållande muttrar. För in fästbulten i toppen av den positiva batteripolen så bulten går igenom öglorna hos trådarna och trådar i det fyrkantiga bulten. Dra åt skruven med en spärr och uttag så det är tätt. Terminalen kommer att behålla den fyrkantiga muttern så att du inte behöver hålla den medan du drar åt skruven.
9

Upprepa steg 8 för de gröna och svarta kablarna till batteriets minuspol.

10

Starta mopeden för att kontrollera att installationen av det nya batteriet. Om mopeden inte startar, laddar batteriet med en batteriladdare och hänvisar till bruksanvisningen för rätt inställningar på laddaren. Om det inte startar, vrid det tillbaka och byt ut batteriet håller locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120644.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.