Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man reparerar en Scooter Gas Motor

Äldre singel-kolv skotrar kan ofta försämras med tiden, vilket resulterar i förlorad prestanda och en mindre bekväm scooter rida. Lyckligtvis dessa motorer är repareras och du kan ställa upp din äldre scooter motor för att göra det som nytt igen. Dessa motorer arbetar med tändstift, punkter tändning och förgasare, alla som kommer att få trasiga eller dåligt över tid. Med lite instruktion och verktyg, kan du rätta till dessa problem för att göra din scooter som ny igen. Saker du behöver
Förgasare rengöringsvätska
Skruvmejsel
Luftkompressor
Sandpapper
Tändstift
Klädhängare
Visa fler instruktioner
1

Rengör luftfiltret. Luftfiltret ligger bredvid förgasaren, oftast skyddas av en plastlåda. Genom att ta bort denna rutan du utsätter luftfiltret, vilket ofta är smutsigt och igensatt speciellt i äldre mopeder. Avlägsna synligt gunk med händerna och sedan rengöra den med bensin för att göra den användbar igen.
2

Kontrollera tändstiftet. Med din hylsnyckel, ta bort tändstiftet från motorn, men ändå hålla tändstift täcker - som levererar energi till tändstiftet - på. Har någon annan försöker starta skotern när du letar efter en gnista. Om det inte finns någon gnista, är det dags att få ett nytt tändstift.
3

Rengör förgasaren. Ta bort förgasaren från skotern, och skala ner det i alla dess delar, så det är bara en hunk av metall. Blås luft genom hela förgasaren med kompressor. Gunk kan bygga upp över tiden, så det är viktigt att du får varenda skrymsle och vrå av den rengjorda förgasaren. Lämna det i en flaska förgasare vätska över natten för att ta bort allt annat skräp.
4

Rengör tändning punkter skotern. Leta reda på svänghjulet, som vanligtvis är rätt bredvid motorn på vänster eller höger sida. Inne i svänghjulet, kommer du att märka små punkter som styr tändstiftet och när det gnistor. Bänd dessa punkter öppna med en skruvmejsel och köra sandpapper genom dem ca 5 gånger, eller tills sandpapper drar ut smidigt.
5

Rengör ljuddämparen. Värm upp din klädhängare tills den är glödhet och stick den i ljuddämparen port i slutet av ljuddämparen. Prova och skjut det hela vägen upp ljuddämparen, flytta runt en del för att rensa all ansamling av gunk. Skräpet kommer nu flyga ut ur ljuddämparen nästa gång du startar din scooter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120741.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.