Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man tar bort drivremmen på en GY6

Honda GY6 fyrtaktare, encylindrig motor design är en av de mest använda i dagens Asien-tillverkade skotrar. Den GY6 designen rymmer 50, 125 och 150 förskjutningar cc motor och har en integrerad, remdriven CVT-växellåda. En av de vanligaste underhålls objekt på din GY6 motorn innehåller CVT drivrem. Byte av drivrem på din GY6-baserade skoter innan fel uppstår bidrar till att minska risken för en eventuell uppdelning. Demontering av drivrem kan också vara nödvändigt när du utför andra reparationer på motorn eller CVT-systemet. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats med förlängning
Gummiklubba
Längd 1-tums bred kartong eller träbit
Visa fler instruktioner
1

Ta omkretsen bultarna som håller fast CVT locket till skotern, med hjälp av en 10 mm hylsa, förlängning och ratchet verktyg. Den CVT fallet är lång i formen, som ligger på den nedre vänstra sidan av scooter och hus rivstart mekanism.
2

Knacka lätt runt CVT lock med en gummiklubba, för att underlätta att separera locket från motorn.
3

Dra CVT täcka av motorn för att exponera drivremmen, främre variator remskiva och bakre koppling remskiva.
4 < p> Ta tag i yttre sidan av den bakre remskivan med båda händerna för att separera de skivhalvorna. Med den bakre remskivan expanderade, skjut drivremmen så långt ner som möjligt mellan de två halvorna av remskivan, maximera drivremmen slack närvarande vid främre variatorn remskiva.
5

Skjut drivremmen utanför den främre variatorn remskivan samtidigt kila en 1-tums bit kartong eller träbit mellan variatorn och kylfläkten. Kila en bit kartong eller trä mellan variatorn remskiva och fläkt kommer att hindra de små roller vikter i variatorn från misaligning eller falla ut ur enheten.
6

Byt drivrem med de beskrivna stegen ovan, i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120622.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.