Hur man byter en bakbroms linje på en 1981 FLT

Harley-Davidsons 1981 FLT touring cyklar är utrustade med en tvådelad bakre bromsslang som bär bromstryck som alstras vid bakre huvudcylindern till den bakre bromsok. En metall bromsledningen ansluten till den bakre huvudcylindern ansluter till kopplingsdosan placerade på ramen precis framför svingarmen pivot. Den andra gummi broms slang ansluter korsningen blocket till den bakre bromsok och böjs för att möjliggöra rörelse av baksvingen relativt ramen när cykeln korsar tuffa vägförhållanden. Korrosion från vatten kontaminering kan leda till misslyckande av metalldelarna, och ålder, extrem värme och exponering för solljus kan orsaka gummislangen att misslyckas. Saker du behöver equipment shop trasor
stjärnskruvmejsel
Quarter-tums slangar
Wrench Container
ställa
Flare-skiftnyckel satt
Razor kniv
New bromsledningen
Ny bromsslang
Ny slang spännbandet (buntband) katalog bromsvätska DOT 5
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Park cykeln på fast, plan mark och vila den på handvändning montern.
2

Torka av den bakre huvudcylindern för att ta bort smuts eller skräp som kan falla in i behållaren under locket avlägsnas.

3

Ta bort de två skruvarna tanklocket, med en stjärnskruvmejsel. Ta av locket på behållaren och packning. Inspektera packningen för tecken eller försämring och byt ut den vid behov.
4

Installera en längd på kvartal-tums slangar på bromsok bleeder bröstvårtan på den bakre bromsoket. Dra den fria änden av slangen i en behållare.
5

Tryck nedåt och håll den bakre bromspedalen. Öppna den bakre bromsok bröstvårtan med hjälp av en skiftnyckel. Observera ansvarsfrihet bromsvätska och dra åt bleeder bröstvårtan då utsläppet reduceras till en rännil.
6

Ta bort fästet bromsledningen från ramen med hjälp av en skiftnyckel. Ta korsningen blocket från ramen med hjälp av en skiftnyckel. Notera placeringen av broms slang spännbandet - eller buntband - och sedan klippa broms slang spännbandet från svingarmen, med hjälp av en rakkniv kniv
7

bort bromsledningen bakifrån. huvudcylindern och förgreningsblock, med användning av ett uppblossande skiftnyckel. Ta bort bromsslangen från bakre bromsok och korsningen blocket, med en flare-skiftnyckel.
Installation
8

Installera den nya bromsrör och broms slang på korsningen blocket, med en flare-skiftnyckel. Dra bromsledningen och slang på cykeln och installera korsningen blocket på ramen, med hjälp av en skiftnyckel.
9

Installera bromsledningen i bakre huvudcylindern, med hjälp av en flare-skiftnyckel. Montera fästet bromsledningen på ramen, med hjälp av en skiftnyckel.
10

Installera broms slangen på baksidan bromsok, med en flare-skiftnyckel. Installera en ny bromsslang spännband i samma position som originalet på svingarmen. Addera blöda
11

Fyll upp den bakre huvudcylindern med färska DOT 5 broms vätska. Pumpa den bakre bromspedalen tills ett motstånd känns, och sedan öppna den bakre bromsok bleeder bröstvårtan tills motståndet går bort och bottnarna pedal ut. Håll ned pedalen och dra åt bleeder bröstvårtan. Lossa den bakre bromspedalen och upprepa detta steg tills bromsvätskan urladdning ström är fri från luftbubblor.
12

Toppa den bakre bromshuvudcylindern reservoar och installera reservoaren packningen och locket, med hjälp av en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Torka upp spilld bromsvätska.
13

Tryck bestämt nedåt på bakre bromspedalen och håll i 10 sekunder. Släpp pedalen och inspektera alla bromskomponenter för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111608.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.