Hur öka körsträcka på en 2000 Dodge Caravan

för 2000 Dodge Caravan är en arbetshäst minivan populär bland familjer för sin last och passagerarutrymme. Caravan förare är ofta upptagen skytteltrafik sina barn från skolan till idrottsplats och tillbaka, så dessa fordon får mycket användning utöver den dagliga pendla. För många Dodge Caravan drivrutiner, kan även en liten förbättring i körsträcka innebära en betydande besparing i vad som ofta är en stor gas räkningen. Med lite omsorg för fordonet och viss uppmärksamhet att körvanor, är det lätt att förbättra körsträcka på en Dodge Caravan. Instruktioner
Underhåll Minibuss
1

byta olja regelbundet och se till att ersätta den med den typ av olja som rekommenderas i din instruktionsbok. Leta efter oljor med en etikett som lyder "energibesparande." Detta visar att oljan har friktionsminskande tillsatser, vilket kommer att minska den mängd arbete din motor behöver göra och därmed spara gas. Detta kan förbättra din körsträcka med upp till 2 procent.
2

Ta din husvagn i en motor tune-up. Löpande reparationer kommer att variera beroende på motorns behov men normalt ingår rengöring av bränslefiltret, justera motorns timing, rengöring av bränslespridare, samt rengöring av tändstift. Dessa enkla reparationer kan ge upp till 4 procent mer körsträcka. Större reparationer, t.ex. byta ut en skadad syresensor, kan ge upp till 40 procent förbättring.
3

Kontrollera luften nivå i dina däck regelbundet. Håll däcken är pumpade till det tryck som rekommenderas i din handbok eller på etiketten på insidan dörrstolpen på förarsidan. Blås inte dem till trycket tryckt på däcksidorna, eftersom detta är tillverkarens maximala snarare än den mest effektiva drivande trycket. Att hålla rätt mängd luft i däcken kan öka din körsträcka med upp till 3,3 procent.
Köra husvagnen
4

Lasta någon extra vikt när det är möjligt. Med gott om lastutrymme, kan det vara frestande att lämna saker i baksidan av din minivan medan du kör runt. Detta kommer att tvinga din motor att göra mer arbete och dra din körsträcka ner. Varje 100 pounds av extra vikt kan minska din körsträcka med upp till 2 procent, så att avsätta tid att lägga undan sportutrustning och lasta matvaror kommer att krympa din gas räkningen.
5

Kör försiktigt. Skarpa svängar, plötsliga acceleration och snabb inbromsning all ekonomi minskar bränsle och kan göra en enorm inverkan på din motorvägen körsträcka, minska det med upp till 33 procent. På stadens gator, är skillnaden mindre dramatisk, men du kan fortfarande få en 5 procentig förbättring av körsträcka med lugn körning.
6

Använd din farthållare och växlar overdrive. Farthållaren kan du bibehålla en konsekvent hastighet på motorvägen, medan overdrive redskap tillåter din motor att snurra långsammare för en given hjul hastighet. Tillsammans kommer dessa tips sänka din gas konsumtion, dessutom kommer köra i överväxeln producerar mindre motorslitage
7

Undvik tomgångskörning.. Slå din bil utanför när du är stoppad för en längre tid kommer att spara all gas skulle du annars bränner bara att sitta där. Detta gäller särskilt för föräldrar som använder en Dodge Caravan till shuttle barn runt och ofta tillbringar tid väntar på att plocka upp dem i skolan eller från sport. Starta bilen oftare kommer att bära ner startmotorn snabbare, men kostnaden för att köpa en ny startmotor lite tidigare kommer att kompenseras av betydande gas besparingar.
8

inte överskrider hastighetsgränsen. Körsträcka minskar snabbt när du accelererar förbi 60 mph märket. Ge dig själv tid att få platser när du kör på gränsen så att du kan köra med denna hastighet utan att känna stressad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105875.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.