Hur man läser ramnumret eller VIN på din van

Hitta och läsa ramnumret på din van kan ge en mängd information. En VIN tilldelas varje fordon som tillverkas så att Department of Transportation kan få upplysningar om ägande av fordonet. Den VIN anses vara den virtuella DNA på din van med identifierande information från initial produktion och försäljning till skada, tidigare ägare och detaljhandel bokfört värde. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din van genom att gå till förarens sida av fordonet. Titta på den nedre delen av vindrutan på instrumentpanelen, och du kommer att se ett stämplat på en tallrik. Detta är din van VIN.
2

Skriv ned numret och karaktär sekvens för avkodning. Varje nummer och tecken som anges kommer att förse dig med identifierande information om din van. Addera 3

Titta på det första tecknet skrivs ned. Denna siffra eller bokstav berättar det land där din van tillverkades. Till exempel, om din van tillverkades i USA, skulle det första tecknet vara en "1" eller "4." Om van tillverkades i Tyskland, skulle det första tecknet vara en "W."
4

Titta på andra tecknet. Denna karaktär identifierar tillverkaren av din van. Till exempel, om du har en Chrysler minivan, skulle det andra tecknet är ett "C." Om du har en Dodge minivan, skulle det andra tecknet är ett "B."
5

Titta på det tredje tecknet. Den representerar den typ av fordon eller division för tillverkning. I detta fall är det typ en skåpbil.
6

Titta på den fjärde till åttonde tecknet. Dessa tecken ger ytterligare identifierande information om din van som skulle kunna införa modellen, motorstorlek och kropp stil.
7

Titta på nionde tecknet. Det är en kontrollsiffra som startade 1981 för att validera den första ursprungliga ägaren av fordonet och används för att noggrant transkribera VIN.
8

Titta på 10th karaktär. Detta identifierar årsmodell av van. Till exempel, om din van är en 2005 Chrysler Town & Country, skulle den 10: e tecknet vara "5." Om du hade en 1999 Dodge Caravan, skulle den 10: e tecknet vara "X."
9

Titta på 11th karaktär. Denna karaktär representerar monteringsfabriken som byggt din van.
10

Titta på 12th genom 17th tecken. Dessa sista tecknen lämnades att identifiera din van från liknande märken och modeller. Dessa tecken ger också information om när din van kom av monteringsbandet och in på bilmarknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105832.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.