PT Cruiser Convertible Information

Mellan 2005 och 2008, erbjöd Chrysler sin populära PT Cruiser vagn som en cabriolet. De två-dörrars modellen med en fällbar sufflett såldes parallellt med femdörrars motsvarighet i flera varianter och med en lång lista över tillgängliga alternativ. Som av 2009, är PT Cruiser finns endast som en sluten femdörrars modell. Origins

ursprungliga Chrysler PT Cruiser visades för första gången under 2000 fått mycket uppmärksamhet. Dess retrostil, överkomligt pris och tillgängligheten av eftermarknaden skräddarsy alternativ, ledde det till att bli en storsäljare för Chrysler när det började säljas som en 2001 modell. Under de närmaste åren uppkomsten av andra retro modeller (t.ex. Volkswagen New Beetle och 2005 Ford Mustang), tillsammans med effekterna av tid, ledde till en nedgång i intresset för PT Cruiser.In 2005 PT Cruiser erbjuds som en tvådörrars cabriolet samt en femdörrars herrgårdsvagn. Det konvertibla byggde på ett tidigare koncept som hade visats på 2001 års New York International Auto Show men var aldrig avsedd för produktion. Denna nya modell var tänkt att återuppliva intresset för varumärket samtidigt lägga en prisvärd sportig modell till Chryslers lineup.
Teknisk information

PT Cruiser Convertible använde en traditionell front motor /framhjulsdrift konfiguration. På knappt 169 inches lång, var det klassas som en kompakt cabriolet. PT Cruiser Convertible kvalificerade även som en lätt lastbil med vissa klassificeringssystem. Kraft kom från två olika 2,4-liters inline-4 cylindriga bensinmotorer, inklusive en turboladdad version betyget på runt 180 hästkrafter och en hög produktion variant av den turboladdade motorn som producerade 230 hästkrafter. En fyrväxlad automatlåda erbjöds förutom en femväxlad manuell växellåda. Rollover skydd erbjöds av en kropp-färgad "Sport Bar", som sprang fordonets bredd över huvudet på baksätespassagerarna. Sport Bar minskas också luftmotståndet vid körning med taket nere
utföranden

Chrysler PT Cruiser Convertible såldes i tre utföranden:. Bas , GT och touring. Basnivån var avsedd att säljas till lägsta möjliga kostnad, några år under $ 20,000 tröskeln. Base modellerna var endast tillgänglig med 2,4-liters motor utan turbo, men ändå innehöll samma effekt fällbar sufflett som högre nivåer. Touring modeller lagt till ett antal invändig komfort uppgraderingar inklusive luftkonditionering, tilt styrning, farthållare och fjärr keyless inresa. Låsningsfria bromsar och större lättmetallfälgar var också en del av den turnerande paketet. Tillval på touring modell men standard för GT var de två turbomotorer. GT var den sport modell av PT Cruiser Convertible och även 4-hjuls skivbromsar, 17-tums hjul krom, en lägre sport-fjädring och en prestanda avgassystem. Chryslers reklam hävdade att PT Cruiser Convertible GT kunde hastigheter över 120 mph.
Förhållande till Neon

Ett anmärkningsvärt faktum om PT Cruiser Convertible ofta upprepas av dess kritiker är den mekaniska likheten hade till Chryslers nybörjar Neon kompakt bil (även säljs som Dodge Neon och Plymouth Neon). Det fanns rykten om att PT Cruiser s "PT" chassi var bara en lätt modifierad version av Neon s "PL"-plattform, men faktum är att PT Cruiser Convertible använde en dedikerad frame.Where PT Cruiser Convertible och Neon gjorde skär var i deras motor alternativ. Samma överladdade fyrcylindriga motorer som erbjuds i PT Cruiser Convertible GT (finns även i den icke-konvertibla PT Cruiser) användes i Neon SRT-4 prestanda coupe.
Reaction Rykte

PT Cruiser cabriolet debuterade bland mycket spänning. Som en ny version av en gång populär modell, det var laddat med att återuppliva intresset för PT Cruiser linje. Det var framgångsrikt för en tid, dra kunder till Chrysler utställningslokaler och fungerar som en "halo fordon" för biltillverkaren. Provkörningar såg ofta kritiker klagar på PT Cruiser konvertibla s prestanda, även i den sportiga GT trim. Andra, däremot, noterade att PT Cruiser var aldrig avsedd att vara en sportbil och istället bör uppskattas för sina roliga styling, bekväm körning och enkel ownership.Other klagomål centrerad kring de relativt få ändringar som gjorts av Chrysler under åren, sen -modell PT Cruisers är nästan omöjlig att skilja från tidiga modeller. Men för dem som uppskattade styling fanns det inget behov av några förändringar. Med tanke på dess låga pris punkt och långsiktig tillförlitlighet och betyg säkerhet, har den allmänna uppfattningen om PT Cruiser cabriolet varit gynnsam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105571.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.