Hur man ändrar främre bromsbelägg på en 2002 Windstar

Ford Windstar är en full-size minibuss med en V6-motor. De främre bromsarna på Ford Windstar ligger bakom ratten, kopplad till bromsen rotor inuti bromsoket. De främre bromsbelägg inuti bromsoket hålls på plats på bromsoket med två metall klämmorna på höger och vänster baksida bromsklossen. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
Ratchet satt
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

bort muttrarna på vänster framhjul med däck järn. Placera muttrarna där du inte kommer att förlora dem. Höj den främre vänstra sidan av Ford Windstar med domkraften och vila fronten på pallbockar. Dra den främre vänstra däcket bort av ramen för Ford Windstar och lägg däcket undan platt på marken.
2

Ta det säkra muttern på höger och vänster yttre sidan av bromsok med spärrfunktion set. Placera muttrar på samma ställe som de muttrar däck lug. Dra uppåt på bromsoket för att ta bort den från bromsskivan.
3

Lokalisera de två metall klämmorna på höger och vänster sida av båda bromsbelägg inuti bromsoken. Bänd två metall klämmorna bort från oket att släppa bromsbeläggen från bromsoket.
4

Dra bromsbeläggen från bromsoket och ställ dem åt sidan. Inspektera bromsoket för några synliga skador. Sprickor, slitage och läcker vätska är alla dåliga tecken och kommer att behöva vård omedelbart.
5

Sätt bromsen verktyget i bromsoket. Vila metallplattan på den motsatta sidan av metallen kolven och vrida handtaget för att skjuta metall kolven på bromsoket. Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket.
6

Byt bromsok till rotorn. Byt ut låsmuttrarna till höger och vänster sida av bromsok att fästa den på rotorn. Tillbaka den främre vänstra däcket på ramen. Använd domkraften för att ta bort domkraften och sänk den främre vänstra sidan av Ford Wind stjärnan till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däcket järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105599.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.