Om Minibussar

Ah, minivan. Perfekt för att bära runt barnen och deras fotboll utrustning, tillräckligt rymlig för en familj på fem att sprida ut i utan att stöta armbågar, är minivan en nödvändig uppfart prydnad för medelstora familjen. Byggd något mindre än den traditionella passagerare van, var minivan desinged med familjer i åtanke, och behovet av maximal innerutrymmen. Funktion

minivan rymmer traditionellt sex passagerare och en förare, och är byggd för att transportera dessa sju personer bekvämt. Den minivan marknadsförs till Surburban familjer, och har tillräckligt med lastutrymme i bagageluckan området att hålla sportutrustning för den genomsnittliga familjen, liksom de berg av mat som en familj behöver regelbundet. Minibussar är också utformad för att vara bekväm nog för en medelstor familj att enkelt resa på väg resor, med takräcken för bagage och campingutrustning.
Funktioner

minibussar har skjutbara sidodörrar (någon automatisk, viss manuell) som är större än traditionella bildörrar. Deras storlek gör det lättare för passagerarna att komma in och ut ur djupare passagerarutrymmet. Den minibuss har två säten på framsidan, en första rad av säten bakom föraren, som antingen kan vara en bänk eller flera säten hink, och ett långt raderna efter det som har plats tre. Många minibussar har löstagbara baksäten, med de bakre sätesraden som fälls ner platt, skapar den extra funktionen av en last van kapacitet. Minibussar nästan uteslutande har automatiska växellådor, utom för Volkswagon Van, som är en tidigare version av minibuss. (Europeiska och asiatiska minibussar kan ha manuella växellådor.) Takräcken är ett vanligt inslag, som är en djup trunk fack för förvaring. Nya minibussar har dvd-spelare redan installerat i taket för passagerareanvändning under körning. Är lätt identifierbara genom sina långa och höga rektangulära unibody ramar
Identification

minibussar . En minibuss kommer att vara något längre än en station wagon, och längre. En nyare minibuss har skjutdörrar på båda sidor, medan en äldre minibuss kan bara ha en skjutdörr på ena sidan. (En europeisk och japansk gjort minibuss kommer ha svängande sidodörrar.) En passagerare får in en minibuss kommer att behöva öka för att komma in, i motsats till att krypa ner i en vanlig bil. De flesta minibussar har framhjulsdrift (med undantag för Toyota Van och Volkswagon Vanagon, vilket är 4 wheel drive). Minibussar har en top-gångjärn Snabel dörr.
Fördelar
p Om du regelbundet transporterar fler än fyra personer i bilen på en daglig basis, det extra utrymmet en minibuss föreskrivs är en stor fördel över den genomsnittliga fem riktningarna bil. Minibussar är mindre och få bättre gas körsträcka än de större skåpbilar. Minibussar kör som en kombi, med bonus på extra takhöjd, större bagageutrymme, och mer individuell passagerarutrymmet i sittgrupper. Andra fördelar med vissa minibussar är de sittplatser alternativ - vissa platser kan stängas, tas bort, svängas eller tillplattad ner i ett golv fack. För äldre eller funktionshindrade, kan en minibuss vara lättare att komma i och ur, och manuever runt inuti.
Storlek

En minibuss är 65 till 70 inches tall , ca 8 inches längre än en bil. Framsidan av en minivan är hämmad, med motorn sitter mycket närmare den främre kanten av van än det skulle i en bil. Den stora minibuss (som Honda Odyssey, Dodge Galaxy och Ford Caravan) är 180 inches lång, medan den kompakta minivan (Mitsubishi Expo, Nissan Axxess) är 165-180 inches lång.
Historia

År 1950 kom Volkswagen ut med en skåpbil som baseras på dess Beetle. Platt-nosed, med en motor på baksidan, hade van passagerare dörrar som öppnas, endast på ena sidan av van, motsatsen till förarsidan. Fiat följde efter, skapa en skåpbil med liknande funktioner. På 60-talet började japanska och amerikanska biltillverkare att skapa kompakta skåpbilar. År 1968 introducerade Volkswagen sidoskjutdörren, och denna förseglade framtiden ut för minibussar, ända till denna dag.
Överväganden

amerikan använder begreppet "minibuss" att beskriva fordonet, medan i Europa och Indien, är samma van som kallas en "multi-purpose vehicle" (MPV). En mini MPV är en mindre version av minivan, är en kompakt MPV om storleken på en liten familj bil och en stor MPV är storleken på en större familjebil. I Asien har termen multi-utility vehicle (MUV) samma betydelse som MPV. Dessa är också ibland kallas "folk-bärare" och "people mover" i dessa länder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105561.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.