Hur att bogsera en van på en Dolly

Tow vagnar är ett bra sätt att flytta en skåpbil från punkt A till punkt B med endast en förare. Medan du kan bogsera fordon med alla fyra hjulen på marken, tillåter bogsera dolly dig att höja drivhjulen från marken för att undvika onödigt slitage på van drivlina. När du har bestämt din bogsera fordon är upp till uppgiften och fick en fiberkabel dolly, följer dessa enkla steg för att bogsera din van på dolly. Saker du behöver
bogsera fordon
Tow dolly
Helper Review Hylsnyckelsats
Elektrisk Tie band
ner kedjor
Trailer bakljus församling (tillval) katalog
Visa fler instruktioner
1

Anslut bogsera dolly till dragfordonet. De flesta vagnar har en tunga mottagare som faller över en kulhandske på dragfordonet. Väl på plats, se till att fästa kedjorna från bogsera dolly till dragfordonet ordentligt. Släpp utjämning stift som låser vagnen upprätt, kommer detta att ramperna röra marken, vilket gör att du kan köra på dolly. Om din van är bakhjulsdriven, gå till steg två. Om det är framhjulsdriven, gå till steg tre.
2

Tillbaka van på bogsera dolly. Var försiktig och ha din hjälpare guida dig tillbaka och berätta för dig när du ska sluta. Det är knepigt, så om din hjälpare är en bättre förare, har driva dem medan du styr. När Vans bakhjul vilar i hållarna på bogsera dolly, klättra under van med Hylsnyckelsats och skruva isär drivaxeln. Vira eltejp runt u lederna på drivaxeln så att de inte kommer ut och sedan placera drivaxeln i den bakre delen av van tills du är redo att ta van utanför bogsera dolly. När du är klar, gå till steg fyra.
3

Drive van framåt på bogsera dolly, och se till att ha din hjälpare guida dig och tala om för dig när du ska sluta.

4

Använd slips ner kedjorna att säkra van hjul till bogsera dolly. När kedjorna är på plats, använd Dollys remmar och kommit-alongs att förankra fordonet till dolly. Säkra utjämning stiftet på plats för att förhindra att vagnen välter under körning.
5

Koppla släpet bakljus ledningsnätet i kontakten baktill på dragfordonet och plats svansen lätt montering på bakersta delen av skåpbilen. Se ljuset församlingens specifika instruktioner för montage och säkra den till van.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105585.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.