Skillnaden mellan Parallell Hybrid & serie bilar Hybrid

Hybridbilar är fordon som har två eller flera källor av drivkraft. Dessa källor kan omfatta bensinmotorer, dieselmotorer, elmotorer eller mer exotiska tekniker såsom bränsleceller. Fordonet är konfigurerad att använda varje kraftkälla som är lämpligt för att maximera prestanda och /eller bränsleeffektivitet. Beroende på konfigurationen av dessa kraftkällor kan ett fordon definieras som en serie eller parallellt fordon. Serie Hybrider

En seriehybrid har två strömkällor kopplas samman i en serie, vilket innebär att utsignalen från den första strömkällan matas in i ingången till den andra, och det finns endast en strömkälla direkt ansluten till fordonets transmission.

Det vanligaste exemplet på denna typ av hybrid är en bensin-eller dieselmotor vrida en elektrisk generator. Den el befogenheter elmotorer, som länkar till drivhjulen. I denna konfiguration, bensinmotorn och elmotorn är i en serie, och bensinen inte ansluta direkt med drivhjulen.

Seriehybrid tillåter både bensinmotor och elmotor för att köra på deras mest effektiva inställning, maximera dess prestanda och effektivitet av fordonet.
Parallella Hybrider

En parallell hybrid har två strömkällor anslutna, genom överföring, till drivhjulen. Varje strömkälla kan leverera en del av eller hela den kraft som krävs av fordonet vid en viss tidpunkt.

Vanliga exempel på parallella hybrider är fordon som både en bensinmotor och en elmotor anslutna till samma sändning. I denna design, är den mängd ström som varje källa beroende av krav på fordon på den punkten. Som ett exempel, vid acceleration från start, kan parallellhybriden använda båda kraftkällor, byta till bara en under mindre krävande highway cruising.

Parallella hybrider kan också använda en elektrisk motor som en generator för att fånga energi från drivhjulen under bromsning. Denna energi lagras för senare användning, maximal effektivitet. De första hybridfordon med kommersiell framgång har varit parallella hybrider
kommersiell framgång

. Flera tillverkare har infört modeller med denna teknik, och ytterligare modeller finns i designen.

Serien hybrider är vanligare i större och mer kraftfulla applikationer, inklusive de flesta lok och många fartyg. Men gör deras förmåga att minimera effektbehovet på en bensinmotor under stopp och start dem en bra passform för fordon som vanligen används i stadstrafik. Flera stora biltillverkare har aviserat serier hybridfordon.
Fördelar med serie-och parallellkopplade Hybrider

Parallella hybrider tillåter båda kraftkällor att arbeta samtidigt, vilket gör att den optimerade prestandan av varje. Även denna strategi gör det möjligt för ökad effektivitet och prestanda, överföring och drivlina är mer komplicerade och dyra.

Serien hybrider har bara en drivlina, men kräver två distinkta energiomvandlingsprocesser för all drift. Dessa två energikällor konverteringar, bensin till el och el för att driva hjulen, har vardera förluster på grund av ineffektivitet i energiomvandling.
Framtida utveckling

laddhybrider, fordon att rita och lagra el från nätet, är typiskt serie hybrider. Dessa kommer sannolikt att vara den första serien hybrid bilar för att vara kommersiellt tillgängliga.

Eftersom tekniken går framåt, kommer skillnaden mellan serie och parallell hybrider oskärpa. Milda hybrider, såsom en bensindriven bil där startmotorn kan ge extra kraft, kommer att ytterligare förvirra den terminologin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105404.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.