Hur man bygger en Caterham Kit Car

Moderna Caterham bilar härrör från den ursprungliga Lotus Seven. Bygga en Caterham kit bil kan ta så lite som en helg eller så länge som flera månader. Kit säljs i olika stadier av färdigställande. Välj hur mycket arbete du vill göra för att slutföra bygget. Köp en "Complete Kit" som har alla delar och behöver bara de sista posterna som skall monteras. Eller spara pengar och göra mer arbete själv genom att börja med ett "startpaket" levereras av Caterham. Detta gör att du kan välja egna alternativ - till exempel motor och växellåda. Saker du behöver Review verktyg set
Pallbockar
Strömförsörjning
Engine hissa
Build manuell
Visa fler instruktioner
Bygg din Caterham

1

Köp ditt kit. Caterham erbjuder olika alternativ och kommer att ge dig råd om delar som behövs för att slutföra bygget. Ibland oavslutade satser kan köpas från människor som har köpt dem, och har inte kunnat påbörja eller fullfölja dem. Att köpa ett kit från någon som inte har avslutat det kan spara pengar. Men du måste se till att den innehåller alla de delar som du behöver, och att den tidigare ägaren har inte lämnat något som kan vara farligt eller tar dig en hel del tid att rätta till.
2

Kontrollera satsen gång du har fått det. Se till att alla de delar som du beställt är där. Bilen är byggd kring ett chassi på vilken de övriga komponenterna är monterade, såsom motor, växellåda, fjädring och kaross.
3

Läs instruktionerna. Planera i förväg genom att läsa manualen som följer med satsen. Se till att du förstår vilka steg du måste ta. Du kan behöva lite hjälp med lyft eller några speciella verktyg, såsom en motor hissa, i vissa stadier. Arbeta ut när du kommer att kräva att dessa kommer att spara dig tid senare.
4

Montera delarna. Ta tid med varje komponent. Se till att den sitter ordentligt och enligt tillverkarens anvisningar. Du kommer att behöva passa fjädring, hjul och däck, bromsar, kaross, motor, växellåda, bränsletank och gasledningar. Sedan slutföra elektriska ledningar. Detta är en uppgift som många människor är försiktiga med, men goda förberedelser och en försiktig strategi kommer att hjälpa. Ta dig tid att förstå hur ledningsdragningen fungerar. Kontrollera att du har slutfört uppgifter korrekt vid varje steg. Avsluta bilens interiör med stolar och trim. Då passar vindruta eller aero skärmar och, om så krävs, skyddande väder redskap.
5

Testa komponenterna. Se till att allt fungerar innan du tar bilen till sin första enhet.
Drive och njuta av din Caterham
6

Försäkra din bil är väg laglig. Kraven kan variera från stat till stat och land till land. Du kan bli skyldig att lämna in bilen för säkerhetskontroller vid ett testcenter och du måste få de nödvändiga rättsliga dokumentationen för att köra bilen där du bor.
7

Kör fordonet. När din bil är väg laglig, kör den för att se hur det går och att njuta frukterna av ditt arbete. Du kan upptäcka några delar behöver justeras, såsom suspension inrättas och motor tuning.
8

Gå med i en klubb. Det finns ett antal ägarnas grupper och klubbar för Caterham entusiaster runt om i världen. Gå upp för att möta andra byggare, tips dela och njuta av att köra din bil på händelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104905.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.