Cadillac Convertible Historia

Cadillacs historia vävs samman med både historia av den amerikanska bilindustrin och historien om amerikansk kultur. Av dess många typer av fordon, Cadillac konvertibler är kanske de mest kända modeller. Historien om Cadillac cabriolet kan spåras tillbaka till början av varumärket 1902 och spåras genom nutid. Genom att analysera de ändringar som gjorts till Cadillac konvertibler genom åren, kan man få en glimt av skillnader i teknik, funderingar och smaker från årtionde till årtionde. Tidig historia

År 1902 bildade Henry Martyn Leland, William Murphy, och Lemuel W. Bowen Cadillac Automobile Company. Deras mål var att skapa lyxiga bilar med de senaste innovationerna inom teknik. Den första Cadillac avslutades den 17 oktober 1902 kallades Model A Cadillac. Det var en cabriolet med en solid kropp och en valfri utmätningsbara sufflett canopy tillverkade av läder eller gummi för dåligt väder. Model A Cadillac såldes för $ 750. År 1904 var den canopied Modell B produceras med tillägg av en tjur horn och skröt högsta volym försäljningen av alla bilar producerade det året. Genom 1905, var Cadillac som producerar en konvertibel var tionde minut under totalt tio timmar per arbetsdag.
1910 till General Motors Förvärv

År 1910 släppte Cadillac den först stängd top bil som någonsin producerats, men detta inte stoppa sin produktion av konvertibler. De konvertibla bilar var så populär att konsumenterna var villiga att betala för bilarna och vänta i nästan ett år för deras order att fyllas bara för att ha en av de berömda bilar. År 1912 presenterade Cadillac Coupe cabriolet den första elektriska startmotor och belysning och en extra plats för en tredje person. Efter flera år av forskning och teknik, var den första högpresterande V8-motor till den Cadillac cabriolet 1915. År 1917 blev Cadillac en uppdelning av General Motors om sina konvertibler fortsatte att göras under Cadillac varumärke.
Depression genom 1940-talet

Cadillac fortsatte att släpper nya konvertibler varje år från 1918 till början av 1930-talet och gjorde flera framsteg i sin design, inklusive V12 och V16 motorer. 1932 visade sig vara det värsta året i Cadillac historia till den punkten, då endast 2700 av de konvertibla Series 355-B Phaenton ned från 15.000 som såldes bara två år tidigare. Cadillac överlevde depressionen, dock, och fortsatte med att sälja tio gånger 1934 beloppet. På 1940-talet, dominerade Series Sixty-One och Fleetwood Cadillac lineupen av konvertibler.
1950 och 1960

stilar av denna tidsperiod har till stor del utformats av Harley J Earl. Efter sin första svans fenor cabriolet såldes år 1948, blev det jet-inspirerade kropp design en favorit för amerikaner. Höjdpunkten av denna modefluga var 1959 LaSalle cabriolet, som fordonsindustrin historiker tout som en av de finaste konvertibler som någonsin producerats. De 1950 Cadillac konvertibler var också känd för sin Dagmar stötfångare, som inspirerades av artillerigranater och prydde framsidan av Cadillacs från 1953 och framåt. 1960 kom en avta i popularitet både fenor och Dagmar stötfångare som ny design blev slankare, mer sofistikerad och och tonas ned. Detta kan bäst ses genom att undersöka DeVille cabriolet under varje år av 1960-talet. Genom 1969, var DeVille värde tydligt härrör från dess prestanda och teknik snarare än några trendiga extras kropp.
1970 och bortom

Under 1970 har försäljningen av Cadillac konvertibler sattes tillbaka på grund av säkerhetsskäl begränsningar som beror på den oro över rullande. Dessutom ledde oljekrisen på 1973 till 1976 för att utjämna en ytterligare minskning av försäljningen av alla Cadillacs vars stora storlek gjorde dem alltför kostsamt vid pumparna. Att återuppliva försäljning, Cadillac overhauled sin linje av fordon släppa en Sevilla Convertible 1976 med reducerade dimensioner, mindre motorer och den första elektroniska insprutare komplett. Detta drag förbättrat situationen något, men Cadillac fortsatte att moderniseras, så småningom resulterar i Cadillacs ser väldigt likt andra GM-bilar. Detta urholkat också från försäljning som kunderna strömmade till billigare konvertibler med andra beslutsfattare snarare än Eldorado. Från den tiden, har Cadillac producerade endast ett fåtal typer av lyx cabriolet, inklusive Allante och XLR.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104878.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.