Typer av Konvertibler

Konvertibler har erbjudits till förare som föredrar utomhus bilismen eftersom de tidigaste dagarna av bilproduktion. Under årens lopp har flera olika stilar av cabrioleter tagits fram. Cabriolet sportbilar, lyxbilar och även lastbilar har tagits fram och erbjuds till allmänheten i varierande grader av framgång. Tidiga Konvertibler

konvertibla föddes 1908 tillsammans med Fords berömda Model T. känd för att vara den första bilen att gå in i massproduktion, presenterade Model T en hopfällbar duk tak med flera dörrar och konfigurationer fönster tillgängliga för förare att välja mellan baserat på klimat och deras särskilda behov körning. De flesta tidiga bilarna erbjöds uteslutande eller huvudsakligen som konvertibler, med helt slutna modeller anländer later.As bilägande blev vanliga på 1910 och 1920-talet, gav konvertibla stilar vika för mer praktiska konstruktioner. Konvertibler fått ett rykte som nöje bilar som inte passar för vardaglig körning men erbjöd en mer fritids-eller fritids-orienterade erfarenhet. Detta rykte förblir intakt i dag, eftersom de flesta konvertibler är mer avancerade modeller inom en given biltillverkaren linje som är prissatta ovanför deras permanent avskilda motsvarigheter.
Soft Tops

Konvertibler kan grovt indelas kategorier baserat på konstruktionen av deras tak. Majoriteten av konvertibler har ett tyg eller flexibel polymer taket runt en styv metall skelett. Dessa typer av konvertibler kallas mjuka toppar, ragtops eller cabrioleter. Den bakre fönstret är vanligtvis införlivas i suffletten, och är konstruerad av antingen plast av glas. I vissa fall är denna typ av suffletten höjas och sänkas manuellt. Många moderna bilar har en motor som tillåter föraren att höja och sänka den övre medelst en streck-monterad knappen. Den viktigaste nackdelen med makt infällbara toppar är den extra vikten av motor.Many sportbilar säljs som sufflett konvertibler. Dessutom kan medelstora bilar med plats för fyra eller fem erbjudas som kupéer eller sedaner tillsammans konvertibla modeller. Lyx biltillverkare Bentley och Rolls Royce tillverkar även konvertibla versioner av sina bilar förstklassiga turistbussar.
Hard Toppar

annan typ av konvertibla använder ett styvt tak, oftast sammansatt av en serie svängbara paneler. Dessa hårda översta konvertibler likna bilar med fasta styva tak när toppen är upp, men är ofta omöjlig att skilja från sufflett konvertibler när taken sänks. De styva takpaneler ger överlägsen isolering från väg buller samt värme och cold.Hard bästa konvertibler har en makt infällbar topp eller ett avtagbart tak som kan lyftas av bilen i ett stycke. Avtagbart tak konvertibler är sällsynta, eftersom avlägsnande av toppen utgör en olägenhet och oftast kräver hjälp av flera personer eller en fast lyftanordning. Tak lagring är också ett bekymmer. Effekt infällbara hårda toppar stuva oftast takpaneler i ett utrymme beläget intill stammen, vilket minimerar utrymmet last förvaring men ger föraren möjlighet att höja den övre som behövs under en resa.
Noterbara Konvertibler

Chevrolet Corvette, vilket var den första moderna amerikanska sportbil, var ursprungligen konstruerad och byggd som en cabriolet 1953. Ford Mustang, först av muskel bilar, även debuterade 1964 som en cabriolet. Ford Thunderbird är känd för att vara en av ett fåtal produktion bilar som har ett fullt avtagbart tak, både i den välkända 1956-modellen med ett tak som ingår fönsterventil windows och 2002 genom 2005 "retro" Thunderbirds. Genom de flesta av 1990-talet, var den fyrsitsiga Chrysler Sebring den mest sålda cabriolet i USA. Idag, nya konvertibla modeller är också används för att återuppliva intresset för befintliga modeller, såsom Volkswagen Beetle, Mini Cooper och PT Cruiser (som alla erbjöds som konvertiblerna endast efter att ha varit på marknaden så slutna fordon för ett antal år).
Andra Konvertibler

Även om inte konvertibler i strikt bemärkelse, flera modeller från Chevrolet har funktioner T-Tops. Dessa bilar har demonterbara takpaneler med fast bakruta. Liknande konfigurationer, så kallade targa toppar, har en fullständig bar bredd rulle bakom sätena, men har ett tak som är antingen infällbar eller helt removable.Though sällsynt, det finns flera modeller av konvertibla lastbilar. Den Chevy SSR är ett exempel, med en makt infällbar hard top. Vanligare är det Jeep Wrangler, som har erbjudits i årtionden som den enda 4x4 cabriolet. Den Wrangler är för närvarande tillgänglig med en fällbar sufflett eller en styv hardtop som kan tas bort i sektioner. En mängd olika eftermarknaden Jeep Wrangler toppar produceras, inbegripet rullande, falsning och helt avtagbar variationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104881.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.