Hur man reparerar en sufflett

Konvertibla mjuka toppar kan lätt skadas av vandaler, trädgrenar och någon typ av vasst föremål i kontakt med taket. Byta en topp är dyrt, även om du köper en begagnad. Om ni inte hur det ser ut, kan du spara mycket pengar genom att fästa mindre skador på en bil topp. En slits tak förringar utseendet av en bil och tillåter införsel av tjuvar och vattenläckor. Vem som helst med klädsel och mekaniska färdigheter kan hålla ett konvertibelt sufflett i gott skick. Saker du behöver
Kraftig tråd
Böjd klädsel nål
rak nål
Fingerborg
Gorilla lim Review, Rip stop tejp
Marine canvas (eller tung canvas och Scotch Guard ) katalog Boot söm sealer
Visa fler instruktioner
1

Fix små revor, tårar och slitsar mindre än 12 inches lång i konvertibla mjuka toppar med traditionella sömnadstekniker. Ta extra tid och ansträngning för att sy upp längre tårar, eller byt ut det bästa för att undvika en ful sömmerska "ärr. Få lite tung klädsel tråden och matcha den till bilens toppen så nära som möjligt. Använd en stor, böjd, klädsel nål för att sy den rivna canvas, läder eller vinyl prydligt ihop.
2

Ta din tid sömnad. Arbetet med toppen uppåt, så att tyget sträcks spänt. Trä nålen och slips på en längd av tråd längre än tår. Håll stygnen i en rak linje och dra tråden tätt för en prydlig söm. Placera stygnen minst 1/4 tum från kanten av rip, så att stygnen inte dra ut och orsaka ytterligare skador på suffletten.
3

Tejpa över undersidan av den sydda sömmen inifrån bilen. Använd tejp eller någon bred, hård tejp för att fånga överflödigt lim. Lim toppen av sömmen från utsidan av bilen med tyg lim. Vattentät reparationen jobbet med marin canvas. Klipp duken för att överlappa stygnen och sy i plåstret. Täta upp kanten på arbetsytan plåstret med söm sealer för att förhindra läckage. Använd sömmen sealer på några små sprickor där de bästa veck, för att förhindra vatteninträngning.
4

diagnostiserar en sufflett som inte fungerar genom att lokalisera takets pump och motor. Kontrollera kablarna som går in i motorn för korrosion eller fragmentering. Kontrollera att den svarta jordledningen är ansluten till karosseriet. Ta motorn isär och inspektera penslar, armaturer och ledningar. Leta efter brännmärken orsakats av kortslutningar. Kontrollera om korrosion. Byt ut slitna delar, eller ta motorn till en elektrisk motor verkstad om det behöver vara rullas. Få en ny eller ersättande pump eller motor, om den gamla är skjuten.
5

Rebuild, byta ut eller reparera alla motorer på en gång, om din bil har flera motorer. Om man har misslyckats, det finns en god chans det andra eller tredje man är redo att gå ut. Kontrollera monteringshålen radas upp om du köper en eftermarknad sufflett motor. Klipp och skarva kablarna och se till att inga slangar är knäckta, om anslutningarna inte exakt matcha upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104880.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.