Hardtop Vs. Suffletten

Den hardtop och sufflett delar många av samma styling och uppbyggnad. Den hardtop var utformat som ett fast tak version av konvertibeln, och var den mest sålda modellen i 1950 och 1960. Båda versionerna är mindre styv till sin konstruktion på grund av avsaknaden av en pelare som stöder toppen. Som en följd av detta, är de byggda med styvare ramar än de fyra-dörrars sedan eller två-dörrars coupé. Bakgrund
p Det finns förvirring över skillnaden mellan en hardtop, coupé och cabriolet. En hardtop är utformad för att efterlikna utseendet av en cabriolet med toppen upp och inget "B" pelare som stöder taket bakom dörren. En coupé är en två-dörrars modellen med "B" pelare som stöder taket. En sedan oftast, men inte alltid, har ett "B" stolpe med fyra dörrar, enligt kanadensiska Driver och Hemmings Motor News.
Hardtop Origins

hardtop, även känd som en hardtop cabriolet, har funnits sedan omkring 1915 med olika biltillverkare tillverkar stolpar fast tak bilar. Men det var inte förrän efter andra världskriget som Detroit biltillverkare började föreställa en fast tak som besatt styling av suffletten ända ner till tvåfärgade färg system att imitera suffletter, enligt Hemmings Motor News.


Hardtop debut

GM chefsdesigner Harley Earl utvecklades snart hardtop versionen av konvertibeln med en tunn taklinje och sportigt utseende. Det debuterade på 1949 Buick, Oldsmobile och Cadillac. År 1952 följde Ford, Chrysler och Studebaker med hardtop, enligt Hemmings Motor News.
Soft Top Origins

konvertibla har varit en del av fordonsindustrin landskapet sedan starten av horseless transport i 1886. Masstillverkade slutna personbilar inte göra ett utseende fram till omkring 1924, enligt Hemmings Motor News. Konvertibler var sportig, men dyrt, och gynnas av ägarna som hade råd avancerade bilar som Cadillac och Lincoln. På 1930-talet var de flesta bilar kupéer och sedaner.
Soft Top Kännetecken

pelarförsedda coupe ger bilens kaross och ram styrka att klara höga hastigheter och kurvtagning förmåga. Frånvaron av taket på det konvertibla gör det utsatt för kroppen flex. Detta krävde biltillverkaren att stärka ramen och kroppen att eliminera flex, men det gjorde också bilen tyngre än den vanliga fasta taket version, enligt Hemmings Motor News och kanadensiska Driver.
Kompromiss

Genom 1970-talet, var det konvertibla benägna att läckor och revor. Bakrutan var ofta plast, som knäckt och immig med åldern. Den 1957-1959 Ford Skyliner banat väg för fällbara taket, som använde en elektrisk motor för att dra in hardtop i bagageutrymmet, enligt Hemmings Motor News. Idag är de flesta tillverkare av roadsters ger nu köparna det bästa av två världar genom att erbjuda en infällbar hardtop cabriolet.
1970

hardtop och sufflett började försvinna i 1970 med genomförandet av strikta amerikanska säkerhetsbestämmelser på bilar. För en kort period, ansåg kongressen om att förbjuda konvertibler som en säkerhetsrisk, men ett lag som aldrig gått. Mjuka toppar återuppstått under 1990-talet, enligt Hemmings Motor News.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104882.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.