Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur en Ford 4WD Works

Ford fyra-wheel-drive (4WD) system tillåter ett fordons motor för att skicka ström till alla fyra hjulen, istället för framhjulen eller bakhjulen bara. Många 4WD fordon kan växlas fram och tillbaka mellan bakhjulsdrift med hjälp av en switch eller en växelspak i förarhytten. Vissa kräver lockout enheter på de främre naven vridas manuellt för att engagera fyrhjulsdrift. Funktion

Ford fyrhjulsdrivna system förlitar sig på en fördelningslåda intill bilens växellåda och främre utgående axeln som driver framhjulen när fyrhjulsdriften är inkopplad. Överföringen fall reglagen antingen fysiskt eller elektroniskt genom kontroller i passagerarutrymmet. Vissa system använder låsning nav på framhjulen att engagera framaxeln och differential då fyrhjulsdrift är i bruk, men frigöra den när fordonet är i tvåhjulsdrift, vilket sparar slitage på komponenter i den främre änden.

Historia

Ford började erbjuda outsourcade "Marmon-Herrington All Wheel"-systemet på den nya linjen av F-seriens lastbilar under 1948, använder teknik som utvecklats för militära fordon under andra världskriget. År 1959 tog det fyrhjulsdrift produktion i egen regi, med flera system tillgängliga under åren, särskilt Borg-Warner Kontroll Trac och kontroll Trac II och Haldex Traction. Fyrhjulsdrift var begränsad till lastbilar och stadsjeepar fram till 1986, då 4x4 Ford Scorpio personbil infördes.
Skillnad från AWD

Four-wheel enheten är inte detsamma som fyrhjulsdrift (AWD). Fyrhjulsdrift fordon har ett alternativ som kallas lågväxel som skickar mer vridmoment till hjulen men vid lägre hastigheter. Många har också en neutral alternativ i överföringen fallet som kopplar alla fyra hjulen från motorn. Alla hjuldrivna fordon kan inte kopplas fram och tillbaka mellan två-och fyrhjulsdrift, inte heller har låg-range eller neutrala alternativ.
Problem
< p> Äldre Ford fyra-hjulsdrivna system såsom Borg Warner Kontroll Trac jag inte kan användas på torr asfalt utan att skada drivlinan. När fordonet svänger och ändras hastigheten på torr asfalt, betonar bygga upp mellan de olika hjulen, vilket hjul hoppning och vridning på drivaxeln och axlar. Vissa system förlorar också makt till de gripande hjulen då ett eller flera hjul tappar väggreppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102871.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.