Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man demontera drivaxeln från en 2000 Tundra för bogsering

Ta bort den bakre drivaxeln från 2000 Toyota Tundra för att bogsera lastbilen kommer att förhindra slitage och skador på överföringen fallet, transmission och andra drivlinekomponenter. Köra från bakaxeln på baksidan av överföringen fallet kommer drivaxeln snurra när hjulen snurrar och, som sådan, tvinga komponenterna inuti överföringen fallet eller överföring att snurra. Dessa komponenter kommer att bära när de snurrar och kan inte korrekt smörja lagren och orsaka skador på dem. Ta bort drivaxeln är en bra förebyggande åtgärd vid bogsering din Tundra. Saker du behöver
Jack
Jack står
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din Toyota Tundra med en domkraft och position en uppsättning pallbockar under ramen. Ställ trucken ner på pallbockar, ta sedan bort domkraften från under lastbilen.
2

Placera drivaxeln i mitten av bakaxeln bostäder under lastbilen. Hitta de fyra fästskruvarna på den bakre flänsen och ta bort dem med en skiftnyckel. Dra drivaxeln bort flänsen och lägg det på marken noggrant.
3

Följ drivaxeln fram till överföringen och hitta de fyra skruvarna för flänsen där. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel och dra drivaxeln fritt från flänsen. Ta försiktigt bort drivaxeln från under lastbilen.
4

Wrap de U-joint lock med eltejp för att hålla dem på U-fogar medan drivaxeln är ur trucken. Placera domkraften tillbaka under lastbilen och höja det från domkraften.
5

Avlägsna domkraften från under lastbilen och försiktigt sänka din Tundra till marken. Ställ parkeringsbromsen tills du är redo att flytta lastbilen för utan en drivaxel, kan överföringen inte hålla den från att rulla eller flytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102959.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.